hur man hittar hur många hästkrafter bilen har

hur man hittar hur många hästkrafter bilen har

Termen hästkrafter hänvisar till en måttenhet. Det skapades av James Watt, som också uppfann ångmaskinen. Idag är det vanligast att definiera styrkan av en motor. Mängden hästkrafter produceras av en bilens motor kan variera beroende på bilens märke, modell, år och syfte. En stor lastbil som var konstruerat för att dra släp har normalt mer hästkrafter än en liten familj sedan. Det är lätt att ta reda på hur många hästkrafter bilen har

Du behöver:.
Tillgång till Internet.


1.
Om du fortfarande har ägarens manual för din bil, bör du kunna ta reda på information som till exempel typ av motor i bilen, det år då bilen, och hur mycket hästkrafter bilen har, genom att titta i avsnittet "Specifikationer".
2.
Använd en online-bil recension och forskning webbplats som edmunds. com för att hjälpa dig reda på hur mycket hästkrafter bilen har. Genom att söka i år, märke och modell på din bil genom en av dessa platser kan du snabbt ta reda på hur många hästkrafter bilen har och jämföra det med andra fordon.
3.
Använd en dynamometer för att mäta hästkrafter av ditt fordon. Om du har tillgång till en dynamometer kan du hitta snabbt reda på hur mycket hästkrafter ditt fordon har genom att koppla motorn upp till dynamometern. Dynamometern kommer att mäta hur mycket ström i din motor genom att placera en belastning på motorn. Många prestanda butiker har drive-på motordynamometrar och kommer att kontrollera din motor prestanda mot en avgift.
4.
Om du vet hur mycket vridmoment motorn producerar, kan du räkna ut hästkrafter av ditt fordon genom att multiplicera motorvarvtal gånger vridmoment och dividera den siffran med 5252. Du kan också använda en online hästkrafter kalkylator för att göra detta.


Relaterade artiklar


hur man beräknar bil betalning med ränta
billiga mopeder i North Yorkshire
2002 Chevrolet Trailblazer faktablad
hur man kan jämföra små stadsjeepar
specifikationer för en 2004 ford focus
hur man överför titeln på en bil utan att personen i Kalifornien
vad är en dokumentation avgift för att köpa en bil?
hur man förhandlar i slutet av din bil hyra
hur man skaffar ett ägarbyte blankett för en bil
Nova Scotia skyddsronder krav