hur man beräknar ett leasingavtal restvärde

hur man beräknar ett leasingavtal restvärde

Innan du tecknar ett hyresavtal, kolla in restvärdet på bilen. Restvärdet är vad leasingbolaget tror bilen kommer att vara värt i slutet av din hyra. Det har en enorm inverkan på din månatliga betalningar och kan också vara viktigt om du väljer att köpa bilen i slutet av hyresperioden. Värdet baseras på en procentsats av tillverkarens pris (MSRP) och är inställd av leasingföretaget, inte försäljaren
1.
Hitta MSRP för bilen. Observera att du beräkna restvärdet med MSRP, även om du förhandlade ner priset under MSRP med återförsäljaren. Återförsäljaren kan informera dig om MSRP eller så kan du hitta information på nätet med hjälp av Edmunds, Kelly Blue Book eller på tillverkarens webbplats.
2.
Begäran restvärdet procentsats leasingföretaget använder att fastställa värdet hyresavtalet slutet. Vanligtvis kommer denna procentsats mellan 50 och 58 procent men kan gå lägre eller högre. Ju lägre procentsats, desto lägre blir din månatliga leasingavgifter och desto högre restvärdet kommer att vara i slutet av leasing.
3.
Multiplicera MSRP av restvärdet procent takt. Till exempel, om bilens MSRP är $ 22. 000 och restvärdet är 50 procent, då 22. 000 x 0,5=11. 000. I slutet av hyresavtalet, är restvärdet i bilen $ 11. 000. Detta innebär att om du valt att köpa bilen i slutet av ditt hyresavtal, skulle priset vara $ 11. 000.

Tips och varningar


 • Leasingföretagen satt sin resterande beräkningarna baseras på flera faktorer, bland annat hur mycket de tror att de kommer kunna sälja din bil så använde en bil efter din hyra. Residualerna i regel inte är förhandlingsbara, och handlaren inte deltar i dem, men får olika leasingbolag erbjuder olika resterande priser. Om du inte gillar ett restvärde, kan du försöka med en annan leasingbolag.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper en ny bil & få det levererat
  hur man ska finansiera en begagnad bil med en handel med
  hur man köper nya och gamla bilar
  hur man kvalificera sig för en bil leasing
  specifikationer för ett 1995 saturn SL1
  hur man får pengar tillbaka från en förlängd garanti på en bil
  specifikationer för en 2008 chevy Silverado
  1995 ford explorer information
  hur man hittar begagnade bilar till salu privatpersoner i Kanada
  hur man beräknar BSFC