hur man ansöker om en övergiven bil titel

hur man ansöker om en övergiven bil titel

Om du upptäcker en övergiven bil och vill ha den titeln i ditt namn, flera åtgärder måste vidtas. Processen för att få ett övergivet fordon titel varierar från delstat till delstat. Det är inte så enkelt som att fylla i en enda form, eftersom den ursprungliga ägaren av bilen fortfarande kan ha en viss rätt till det. Du kan inte bara kräva bilen som din egen eftersom du upptäckte det. Du måste träffa lokala brottsbekämpande myndigheter och /eller ditt tillstånd avdelning av motorfordon för att få en övergiven bil titel.

Du behöver:. .
vetenskaplig kalkylator


1
ta ett fotografi av bilen på din egendom och ladda upp det på datorn så att det finns en register över de första gången du såg bilen. Ta ett annat fotografi 30 dagar senare av bilen på samma plats och ladda upp den till datorn igen.
2.
Skaffa Vehicle Identification Number från fordonet. Detta är ett 25-siffrigt nummer som kan hittas på instrumentpanelen, på motorn, på insidan av dörren, eller i handskfacket i bilen.
3.
Kontakta ditt tillstånd Institutionen för motorfordon och fråga om du kan få en övergiven bil titel utan att gå via polisen kontoret. Om du kan, ta sedan VIN att departementet motorfordon och fylla i alla nödvändiga papper som att få din titel. Om inte, måste du arbeta med polisen.
4.
Inred VIN till din lokala polisstation och berätta att det har skett en bil övergiven på din egendom. Begära att de försöker hitta ägaren och att de informerar dig om ingen ägare hittas. Om en försäljning måste ordnas i ditt tillstånd, be att de kontaktar dig om att ordna en Sheriff's försäljning. Polisen kommer också att kontrollera att bilen inte är stulen. Om ingen ägare kan hittas, kommer polisen upp ett meddelande att bilen har hittats övergiven före auktionen.
5.
Delta Sheriff's försäljning eller auktion. Om ingen visar upp att bjuda på det övergivna fordonet, får titeln ges till dig. Om andra budgivare visas måste du bjuda dem. Om så är fallet kommer du att ha ett intyg om kvarstad eller ägande på fordonet.
6.
Ansök om en titel genom att ta din intyg om kvarstad eller ägande papper till Institutionen för motorfordon och slutföra de nödvändiga pappersarbetet.


Relaterade artiklar


vad exakt är en bil’s drivlina?
hur man kan kontrollera en bil för bärgning skador
hur man kan jämföra ny bil information
specifikationer för en 2009 Ford Escape
hur man överför titeln på en bil i Pennsylvania
vad är en plug-in hybrid?
förhandlar tips används bilköp
hur man beräknar fordon omsättningsskatt
2002 chevy lavin fakta
Hur köper jag en hyra bil