bil import lagar

bil import lagar

Du behöver:
Budget

Många människor invandrar till USA från andra länder ansöker om att få sina bilar importeras också. . Dessutom kan vissa amerikanska medborgare söker att köpa utländska modeller som inte är tillgängliga för försäljning i det landet och få dem levererade över. För att göra detta måste man känna till de rättsliga bestämmelser som reglerar importen.

Uppgifter

Vid import bilar till USA, måste de flesta köpare betala en särskild skatt i tullen, en så kallad plikt. Tullsatser varierar, men generellt bilar beskattas vid 2. 5 procent, lastbilar med 25 procent och motorcyklar på antingen 0 procent eller 2,4 procent. Enligt Department of Homeland Security, är de flesta fordon som tillverkas i Kanada inte skyldig att betala tull.

Ägare vidtar åtgärder

Ägaren, inte köparen, måste göra alla arrangemang för bilen som ska importeras. Köparen eller en utsedd tullombud skall uppfylla bilen vid sitt första amerikanska tullen införselhamnen till herde den genom sina officiella bearbetning.

Dokumentation

För att klara U. S. Tull, köpare eller deras ombud skall lägga fram: (1) av konossementet, ett dokument som utfärdas av transportören, som anger den last som transporteras och dess metod för sjöfart, (2) i köpebrevet, (3) den utländska registreringen, och (4) alla andra relevanta handlingar. De kommer också att behöva visa att fordonet uppfyller USA: s utsläpp normer.

USA Standarder

Förutom utsläpp standarder skall bilar passerar också normer för säkerhet, stötfångare och stöldskydd. Bilar mindre än 25 år måste uppfylla säkerhetsstandard; bilar tillverkade efter augusti 1978 ska uppfylla stötfångaren standard, och bilar med en modell som börjar 1987 måste uppfylla den stöldskydd. Fordon som uppfyller normerna bör ha certifiering anbringas på dem.

Ändringar

Om en bil inte uppfyller US Customs standarder går det ändras. Köparen kan posta en revers för en och en halv gånger bilens värde som Department of Transportation (DOT) kommer att hålla medan bilen ändras av en DOT-certifierad importör. Även vissa ändringar är relativt billiga, om fordonet är obekant för DOT måste byrån inspektera först att fastställa att det framgångsrikt kan ändras. Enligt Department of Homeland Security, denna besiktning process är "mycket komplicerat och kostsamt. "

Underrede

I enlighet med ministeriet för jordbruk, måste underredet av bilen ha någon jord eller smuts för att förhindra import från främmande djur-eller växtlivet. Underredet och andra smutsiga delar av bilen bör därför rengöras före import.

Special Purpose Import

icke-amerikanska invånarna får importera bilar för tävlingar och vissa andra ändamål. Måste dock US Environmental Protection Agency lämna skriftliga godkännande och det bara kommer att göra det om den bedömer att fordonet oförmögen eller opraktiskt gata körning.


Relaterade artiklar


Hur får jag en begagnad bil historia?
mest tillförlitliga små bilar
specifikationerna för en 1989 ford mustang
2002 chevy vägvisare lt information
2005 Toyota Camry teknisk information
hur man bestämmer hur många dagar du har att återvända en ny bil
hur man köper en begagnad bil
hur man får tallrikar & registrering för en bil i Pennsylvania
Skillnaden mellan en Honda Accord LX & lxp
2003 Dodge Neon fakta