beskrivning av en durometer

beskrivning av en durometer

Albert Shore uppfann skalan Hårdhet Hårdheten på 1920-talet för att illustrera det motstånd värden som gummi och plast måste tvång tillämpas indrag. Hårdhet är också det verktyg som används för att testa gummi och plast styrka. Styrka, i detta fall, betyder inte hur slitstark gummi och plast, så mycket som den hänvisar till deras flexibilitet, en av de ansåg egenskaper när forskare och ingenjörer välja vilket ämne som ska användas för specifika jobb

Funktion

durometer pressar en indentor -. En fjäderbelastad sond-in i materialet som ska testas. Den kraft som släpps ut av indentor är i förhållande till viskoelastiska natur gummi eller plast. Viskoelastiska material har en tät textur, men ändå återgå till sin ursprungliga form när kraften eller trycket tas bort. Betydande inbuktningar beteckna mer formbara material (lägre värde), medan få eller inga indrag innebär hårdare, mer beständigt material (högre värde).

Identifiering

Material svampig nog för att indentor slå hål ren genom det betyg en nolla på stranden Hårdhet Scale. Skalan toppar ut på 100-en poäng sparas för de mest orubbliga plaster. Av de 12 Shore Hårdhet Hårdhet skalor, finns bara två allmänt använda nu. Shore A Diagrammet visar mjukare plast värderingar, samtidigt hårdhet för mindre flexibla material (dvs gummi) finns på Shore D diagrammet.

Effekter

durometer s indentor inte permanent deformeras av gummi eller plast. De är elastiska nog att börja återgå till indragna området tillbaka till sin normala form nästan omedelbart. Eftersom gummi och plast är så segt, och indraget läsning förändringar över tid. Durometern mätare positiv utveckling av indentor snarare än hur djupt det gropar materialet. Indraget tid ofta anges tillsammans med Shore-hårdhet numret.

Överväganden

Resultatet av avkastningen durometer testa värdefull information om Intryckstålighet av en rad polymer (syntetiskt gummi och plast) kvalitet. Ändå gör spårvidd provet inte andra egenskaper som förmågan att motstå repor och nötning eller slitage som uppstår under användning. Mer följsamma polymerer är mer töjbara, vilket gör dem bäst för att limma på ojämna underlag. Styva polymerer är motståndskraftiga mot nötning och extrudering (skjuts eller tvingas utåt}, ett vederlag i högtrycks-situationer.

Typer

Analog och digital durometers fungerar annorlunda. Hårdhet hårdhet värden erhålls med visuella värdena från de analoga Hårdhet: s uppgift hand direkt efter provningen. Hårdhet värden visas på digitala durometer avläsningar det ögonblick den maximala indentor penetrerar materialet. Vissa digitala durometers har ytterligare timing apparater som används för jämförelse testa med analoga durometers.


Relaterade artiklar


2000 chevy venture van information
specifikationer för ett 1988 mustang
hur man leta efter bil med ett lågt pris
Hur man säljer en bil som är under finansiering till ett återförsäljaravtal
specifikationer för ett 1999 wrangler
hur man kan jämföra den gas körsträcka av bilar
fördelar och nackdelar med billeasing
hur man får dina föräldrar att köpa dig en bil
specifikationer för en 1996 Mitsubishi Eclipse rs
hur man registrerar en bil utan titel