olika hybridmotorer

olika hybridmotorer

Begreppet hybriddrift har funnits länge. Den andra bilen Dr Ferdinand Porsche byggdes 1900 var en hybrid som kombinerad elmotor och bensinmotor. Hybridsystem har varit i bruk i flera år i transporter, från diesel elektriska tåg på mopeder (drivs både av benkraft och bensinmotor). Den moderna vågen av hybriddrift är byggt på äldre begrepp, och det finns flera typer av hybridmotorer få en framträdande plats

Två huvudsakliga arkitektoniska begreppen

Den kanske mest djupgående skillnaderna i hybridmotorer kommer med två olika arkitekturer. Dessa arkitekturer är parallella och serier. Det handlar om hur bensinmotorn och elmotorn förhåller sig till varandra. I en parallellhybrid, båda kraftkällor arbeta samtidigt att gemensamt vända hjulen. I serien hybrid ger bensinmotorn strömmen till elmotorn (som är ensam ansvarig för att fordonet) när batteriet är urladdat och laddar batteriet.

Plug-in Hybrid

En plug-in hybrid är en typ av seriehybrid. Det är viktigt att notera att fordon med en plug-in system inte kräver ansluta till ett eluttag. Reglerna tillåter dock det alternativet. Med andra ord, när du inte kör din bil och det är parkerade kan du ansluta den till ett eluttag och använda den makten för att ladda hybrid batteri. Det tar en del av arbetet bort av bensin motorn och sparar bränsle.

Regenerativa bromssystem

Du kanske inte tänker på det, men när man trycker på bromsen i din bil, du överföra energi. Regenerativa bromssystem på vissa nyare hybridbilar använda den energin. De driver elmotorn bakåt under bromsning så att det fungerar att ladda batteriet från din rörelseenergi. Det gör bilen mer effektivt.

Diesel elhybrider

Diesel har kombinerats med el som hybriddrift kombination i tåg för år. Denna kombination har ännu inte ytan i bilar och lastbilar. Den centrala anledningen har varit de höga kostnaderna. Ändå kommer denna kombination används för att en driva en ny Mercedes Benz fordon som är planerad till 2012 års modell, och andra är noga med att följa deras exempel.

en annan typ av hybrid

Från 2010 är vissa företag experimenterar med olika blandningar av drivsystem för hybrider. Till exempel producerar Zap Elbilar ett par fordon som tillåter dig att använda plug-in el och solenergi till gemensamt strömkällor. Dessa fordon kan utrustas med solpaneler för laddning av batteriet som fordonet drivs eller är parkerad, men det kan också vara ansluten till ett eluttag.


Relaterade artiklar


lagar för begagnade bilar i Kentucky
hur du tar bort ett namn från ett fordon titel
hur man får ut av en ny bil kontrakt
Missouri citron lag informationen
information för 1988 GMC Sierra
specifikationer för ett 1996 Nissan Sentra GXE
Hur får jag en begagnad bil historia?
fakta om 2008 chevy korvetten
hur man köper bil under återförsäljare faktura
sen modell mot höga miltal begagnade bilar