lagar om att returnera en ny bil

lagar om att returnera en ny bil

Hemresa ett nytt fordon kan vara svårt, eftersom lagarna för återvändande en varierar från stat till stat. Normalt kan ett fordon endast returneras om det är "en citron", som i ett fordon inte köras alls eller om den medför mekaniska fel som påverkar säkerheten. I samtliga fall är det viktigt att hålla dokumentation av alla reparationer, och rådfråga en advokat om du känner ditt fordon är berättigad till avkastning.

lagstiftning varierar

Lagar om "citron" fordon varierar från stat till stat. Du måste kontrollera lokala lagar eller rådfråga en advokat för att ta reda på om din bil omfattas av lagar i ditt konstatera att skydda konsumenterna från icke-arbetande fordon.

Lemon Lagar

Lemon lagar skapades för att skydda konsumenterna från sämre fordonet. Lemon lagar skyddar dig inte från kosmetiska defekter som flisas måla, mindre elektriska problem eller oändamålsenliga funktioner. För en bil som ska returneras enligt en citron lag den har att tydligt visa större mekaniska defekter. Om mekaniska problem påverkar förarens eller passagerarnas säkerhet, eller om fordonet inte körs, kan du kanske gå tillbaka fordonet. För en återgång ske, skall fordonet vara helt nya eller fortfarande är under garanti.

Reparationer

För att kunna återvända ett fordon, man måste bevisa att de inte fungerar. En del av denna process ingår att ha alla nödvändiga reparationer och erinrar klar och ger tillverkaren för att försöka åtgärda problemet. Om ett fordon visar ett större fel som kan orsaka allvarliga skador, och det är inte fast på första försöket, kan det vara skäl att återvända.

Dokumentation

Det är bäst att hålla en logg över alla reparationer göras på ditt fordon. I denna logg ska du dokumentera alla interaktioner med tillverkaren och som sagt vad. Anteckna eventuella symtom fordonet displayer och inkludera datum. Var noga med att hålla kvitton. Dessa poster kan hjälpa till att bevisa att du gav tillverkaren en rimlig chans att åtgärda problemet.


Relaterade artiklar


Lägga till en Carfax rapport till en annons
information om att köpa en ny bil
2006 Jeep Liberty renegat information
hur man kan kontrollera en VIN brev
2003 saturn ion information
vad är återförsäljare förhalningsrättigheter på honda överensstämmer?
specifikationer av 2007 chevy Silverado
hur man förhandlar med en bilförsäljare
specifikationer för en 2003 Dodge RAM 1500
hur man hittar en begagnad bil i min prisklass