nackdelar med en hybrid

nackdelar med en hybrid

Hybridbilar är en populär och bränslesnål alternativ till konventionella gas-eller dieseldrivna motorfordon. Förare av hybridbilar ägna mindre av sin diskretionära inkomst på bränsle och har personlig tillfredsställelse av att minska deras bidrag till utsläppen av växthusgaser. Även om dessa fördelar finns, det finns andra överväganden att göra innan de köper en hybridbil.

Högt inköpspris

Hybrid bildelar modernare och dyrare än de som används i en jämförbar gasdrivna kompakt bil. Denna merkostnad beror på sådana komponenter som den elektriska motorn, olika datorer och elektriska system och bilens batteri som driver elektriska komponenter. På grund av dessa extra produktionskostnader, kommer inköpspriset för en ny eller begagnad hybrid vara betydligt högre än för en jämförbar gasdriven bil i samma ålder, skick och prestanda.

Höga underhålls-och reparationskostnader

Hybrid drivlinor kräver särskilda verktyg och speciellt utbildade mekaniker tjänst dem. Ofta den kunskap och de verktyg som behövs för att arbeta på hybridbilar är endast finns på deras respektive återförsäljare. Som ett resultat kommer hybridbil ägare har svårt att spara på reparationskostnader genom att anställa en billigare lokal mekaniker eller gör jobbet själva. Både el-och gaskraft tågsystem kräver dyrare delar än de som används i konventionella gasbilar. Några exempel på specifika behov hybrider är fulla syntetiska motoroljor och andra specialiserade vätskor. Dessa vätskor inte bara kostar mer men har ett mer begränsat utbud av distribution, så ägarna måste köpa sina delar från antingen en återförsäljare eller en delar specialitet leverantör.

batteritid

Lätta litium jon batterier är den vanligaste typen av batteri används för att driva elmotorn och andra komponenter till tåg i en hybridbil. Utförandet av litiumjonbatterier påverkas mycket av sin korta men avgörande inkörningsperiod och förresten är det laddas och laddas ur under sin livstid. För att uppnå längsta livslängd, bör ett litiumjonbatteri vara fulladdat och helt tomt minst två gånger innan regelbunden användning. Vid användning bör batteriet vara laddat till kapacitet så mycket som möjligt. På motorvägar och vid konstant marschfart är denna kostnad bibehålls eftersom bilen kräver endast minimal engagemang från elmotorn. Överskott ström från gasmotorn ger en långsam laddning till batteriet vid dessa tillfällen. Men i stadskörning eller andra stop-and-go-scenarier, är elmotorn det primära sättet att acceleration och batteriet är urladdat snabbt utan en utökad möjlighet att ladda.


Relaterade artiklar


specifikationerna för en 1989 ford mustang
om Hummer H1
hur du kontaktar auto en garanti
hur man beräknar finansiera priser för en bil
frågor att fråga när man köper en begagnad bil från en återförsäljare
hur man köper en begagnad bil du kan lita på
2000 chevy venture van information
hur du ändrar ägandet av en bil
hur man köper din första bil på ett smart sätt
diesel vs gas för en lätt lastbil