framhjulsdrift vs bakhjulet fördelar enhet

framhjulsdrift vs bakhjulet fördelar enhet

Tillverkare, mekanik, bil entusiaster, och konsumenter, har länge debatterat bakhjulsdrift kontra framhjulsdrift fråga. Avgöra vilka fordon tenderar att hantera större, och som är säkrare, är i centrum för debatten. Det finns klara fördelar för varje typ av drivlina. Personliga preferenser är en viktig barometer när man analyserar fördelar mellan framhjulsdrift och bakhjulsdrift.

Fördelar med Framhjulsdrift

De två främsta fördelarna med en framhjulsdriven drivlinan är bränsleeffektivitet och dragkraft. I en framhjulsdriven bil, är motorn och differential ligger i fronten. Motorn alla filter sin makt genom differentialen i framhjulen, vilket skapar en drar effekt. Som Popularmechanics. com anteckningar har denna typ av fordon mindre vikt i ryggen, och är oftast mindre, på grund av de flesta stora delar som sitter under huven. Detta ger en mer bränsleeffektiva fordon.

Eftersom de flesta av en framhjulsdriven fordonets vikt är på framsidan, kommer det att få bättre framkomlighet i dåligt väder. Många väljer framhjulsdrift lastbilar och bilar helt enkelt därför att de bor i ett område som kräver överlägsen dragkraft under körning.

Fördelar med bakhjulsdrift

Bakhjulsdrift fordon görs att utföra. Fördelarna med detta enklare acceleration och inbromsning, en smidigare körning och mer kontroll över fordonet på grund av en jämn vikt balans. Rearwheeldrive. org noterar att många fordon, inklusive polisbilar, är bakhjulsdrift. Dessutom har alla tävlingsbilar kräver möjliga prestanda och balans i samband med bakhjulsdrift.

bak-hjulsdrivna bilar har kallats säkrare fordon på grund av sina samlade och körbarhet. Detta drivlinan gör att föraren kan känna att han har en stor del av kontrollen över fordonet.

Överväganden

Den typ av drivlina du väljer bör bero på din livsstil. Om du bor i snöigt eller regnigt klimat, kan du finna framhjulsdrift bäst på grund av sin dragkraft. Men om inclimate vädret inte är ett problem för dig, får bakhjulsdrift era behov, med dess övergripande hantering och känsla.

varningar

Att köra en bakhjulsdriven bil i snö kan ibland leda till spin-outs på grund av brist på dragkraft i framhjulen. Svarvning med extra försiktighet och lämnar tillräckligt utrymme för att stanna bör undvika denna fråga. Vissa bakhjulsdrivet fordon kommer med antispinn, vilket bidrar till att ge stabilitet i dåligt väder.

Framhjulsdrift fordon ibland har problem med vridmoment styra. När bilen accelererar vid en viss hastighet, kan styrningen ske. Enligt Rearwheeldrive. org, sker detta eftersom motorn är ansluten till rattstången. Bakhjulsdrift fordon har inte samma fråga, på grund av motorn som ligger i en annan plats i fordonet.


Relaterade artiklar


fordon titel bedrägeri information
Hur får man en titel för en bil med ett köpebrev
hur man köper en bil utan titel
hur du köper en begagnad bil genom att kontrollera det för skada
tio saker att säga till en återförsäljare vid bilköp
hur man köper en utländsk bil
hur man byter en titel i en bil
Hur kan jag lokalisera ett fordon jag ägt tidigare utan ett vin?
specifikationerna för en 2003 chevy Tahoe
hur man köper en Daewoo Nubira