Nova Scotia skyddsronder krav

Nova Scotia skyddsronder krav

Nova Scotia kräver att alla fordon som köps eller är registrerat i provinsen ha en ordentlig besiktning. Den kanadensiska provinsen: s krav och regler är olika för varje typ av fordon och situation

typ 1 och 2 Fordon

Nova Scotia tilldelar varje fordon till ett antal typ så att den bättre kan bedöma hur ofta ett fordon behöver inspektion. Typ 1-fordon är bilar och lastbilar som väger under 4500 kg, personliga släpvagnar, motorcyklar och andra fordon som människor normalt skulle använda för personliga aktiviteter. Typ 2 fordon är tunga maskiner, stora lastbilar och kommersiella fordon som används för dragande och inlämning av försändelserna. De flesta typ 2-fordon skulle vara bäst för företag. Dessa fordon kräver oftast mycket mer frekventa kontroller än typ 1-fordon.

Nya och begagnade fordon

Nya fordon som köps från ett licensierat Nova Scotia bilfirma kommer att innehålla en motor klistermärke bilprovning. Detta klistermärke anges att fordonet var inspekterats enligt statliga lagar och innehåller även ett utgångsdatum. Detta datum är vanligen tre år från den dag i typ 1-fordonet förvärvades. På typ 2 fordon, är det motorfordon inspektion klistermärke gäller ett år från den dag bilen köptes. På begagnade bilar köpt på ett återförsäljaravtal, typ 1 inspektion klistermärken är bra för två år från köptillfället och typ 2-fordon klistermärken är bra för ett år.

Privata parten Fordon

I en privat part transaktion, antingen ägaren eller köparen måste få en ordentlig besiktning 30 dagar innan försäljningen. I vissa fall köparen kan begära att den regering som han har det kontrollerade fordonet upp till 10 dagar efter inköp. Typ 1-fordon kommer att ha en två-ear inspektion utgången, ett år för typ 2-fordon.

Fordon från Utanför Nova Scotia

besökare fordon behöver inte en inspektion. Fordon som kommer att registreras och titeln i provinsen måste få en inspektion innan fordonet kan lagligt få en titel. Typ 1-fordon kommer att ha ett tvåårigt upphörande, typ 2 bilar ett år.

undantag från regeln

Fordon som inte kräver inspektioner är: antika fordon, lastbilar som väger mer thanr 4500 kg men har ett giltigt inspektion från en annan provins i Kanada, bussar passagerare och husbilar. Du får lagligt köra något av dessa fordon i Nova Scotia utan inspektioner.


Relaterade artiklar


Pontiac garantiinformation
hur ta reda på vad som ingår under din GM garanti
Honda vs toyota seqouia
hur man läser VIN-nummer på en GM g-organ
Michigans Begagnad bil citron lag
hur man köper en begagnad bil för första gången köpare
jämförelse att köpa en bil
hur tips bilköp
tips om att köpa en ny bil med kontanter
information om Carfax