1995 ford explorer information

1995 ford explorer information

Ford Explorer är en medelstor SUV som Ford Motor Company infördes 1990 för 1991 års modell. Vid tiden för 1995 Explorer anlände var fordonet en stor framgång och hade blivit den mest sålda SUV i USA. Sin produktion köra signifikanta förändringar att göra fordonet mer raffinerad att dess tidigare inträden

Huvudfunktioner

Motorn i 1995 års Ford Explorer var en 4-liters 160-hästkrafter V-6 med 220 mul-pounds av vridmoment. Ihopkopplad med en femväxlad manuell växellåda-den högre änden trimmar fick en fyra-växlad automatlåda-SUV hade en räckvidd på 15 till 18 miles per gallon (mpg) för stadskörning och 19 till 23 mpg på landsvägskörning. Medan 1995 Explorer var typiskt en fyrdörrars bil fanns sportinriktade versioner som bara fick två dörrar. De ྛ Explorer kom med antingen en två /bakhjulsdrift (2WD) eller fyrhjulsdrift (4WD).

Andra generationens Debut

med 1995 års Ford Explorer sparka av SUV: s andra generation av produktion, top-of-the-line Limited trim gjorde sin debut tillsammans med XL, XLT, Sport, Expedition och Eddie Bauer versioner. Ford reviderade också den främre hjulupphängningen att ge fordonet mer av en bil-liknande körupplevelse, bådande popularitet crossover SUV av 2000-talet

Praise

Automotive journalister vid den tidpunkt noteras att konkurrenter -. Främst Jeep Grand Cherokee och Chevrolet Blazer /GMC Jimmy-var skiva i Explorer försäljning med funktioner som dubbla krockkuddar att fordonet inte hade. Ford besvarade utmaningen genom att inte bara införa dubbla krockkuddar, men förbättring av fordonet i allmänhet varje aspekt: hantering, inredning, prestanda, säkerhet och styling. Bil kritiker berömde 1995 Ford Explorer för att vara mer raffinerad än sina föregångare.

Kritik

Bil kritiker i allmänhet fördömde 1995 Ford Explorer brist på en mer kraftfull V-8 motor som de som konkurrenter som Jeep Grand Cherokee och Land Rover Discovery hade. Detta skulle åtgärdas med ankomsten av 1996 Explorers högre prisklasserna trim. Dessutom ansåg vissa kritiker att det klarade sig relativt dåligt i väg-hantering och off-road förmåga. Redaktörer på fordonsindustrin Edmunds webbplats med information. com noterade att senare poster i den andra generationen av produktionen var långt mer raffinerade än ྜ Explorer.

Prisklass

På grund av flera trimma kombinationer tillgängliga har tillverkaren rekommenderat utpris utbud av 1995 Ford Explorer otroligt bred. Det varierade från $ 18. 985 för XL 2-dörrars 2WD till $ 33. 935 för den Begränsade 4WD. Från och med 2010 uppskattningar Kelley Blue Book intervallet priset fordonets värde på runt $ 2. 500 till $ 3. 700.


Relaterade artiklar


vad är en dokumentation avgift för att köpa en bil?
hur man hittar tillverkaren dag på en bil
Avboka en bil kontrakt
hur man köper en bil
BMW 335d vs 335i
Skillnaden mellan en Honda Accord LX & lxp
hur att betygsätta en ny bil
hur man köper en ny bil på Internet med betalkort
specifikationer för en 2008 chevy Silverado
1997 Dodge Dakota 2wd minns