hur man köper din son eller dotter första bil: tips och råd till föräldrar

hur man köper din son eller dotter första bil: tips och råd till föräldrar

Din son eller dotter fick just sin licens och är redo att hjälpa till att dela i familjen bilpooler . . . eller bara redo att börja köra till skolan och deras övriga verksamhet. Vad göra? . Följ stegen nedan
1
säkerheten främst. Tonåring Olyckorna är genom taket . . . så bilen måste vara säker och ha ett gott betyg krocksäkerhet. Gå till Consumer Reports eller någon annan konsument webbplats att avgifterna bilar enligt säkerheten. Utseendet av bilen är inte alls viktigt-det viktiga är hur mycket bilen kommer att skydda din viktigaste tillgång-dina barn.
2.
Börja leta på nätet och i lokala tidningar när du bestämmer dig för en tillverkare. Bestäm hur mycket du kan spendera och hålla fast vid ditt nummer. När man tittar på nätet och i tidningarna, kolla in bilar som är bara lite högre än ditt nummer-du kanske kan förhandla
3
Leta efter bilar som har låg körsträcka. . (om du köper en begagnad bil) --- 10. 000 till 20. 000 miles per år på vägen är stor-mindre körsträcka per år skulle vara fantastiskt. Alltid gå med din son eller dotter när man tittar på bilar-särskilt från privata säljare. Alltid möts i en hektisk, befolkad plats att titta på bilen.
4.
Vidta åtgärder. Om du hittar en bil som du gillar som är i din prisklass, har en godtagbar milersättning och verkar vara mekaniskt och fysiskt sunda, göra tre saker: för det första få VIN (Vehicle Identification Number) och kontrollera det på nätet. Rapporten får du kommer att berätta om bilen har varit i några olyckor (om den har, glöm det). För det andra, säger bilens ägare att du måste ta den till din mekaniker att bilen besiktigas. Om det är en legitim säljare, kommer de att låta dig 24 timmar att ta bilen till din mekaniker för detta ändamål. Om din mekaniker finner större reparationer behövs, glöm bilen. Om mekaniker konstaterar att flera små reparationer behövs, ta reda på kostnaden och använda kostnaden som ett förhandlingsobjekt när förhandlingarna om priset på bilen med säljaren. Tredje, gå online och kolla den blå boken värdet på bilen-du anger bilens årsmodell, körsträcka, och kondition, och det ungefärliga värdet av bilen kommer att dyka upp-en annan förhandlingsobjekt när det handlar om säljaren.
5.
Möt säljaren i en offentlig, livlig plats att förhandla om pris och Seal the Deal.

tips och varningar


 • köper inte en bil för din tonåring tills de har avslutat sina Driver's Ed program, har en giltig licens, och har visat er att de är ansvariga, säkra förare som kan hantera ansvaret för en bil.
 • Om du har andra tips, dela gärna ---


 • Relaterade artiklar


  hur man köper bil (utan att bli lurade)
  hur man beräknar BSFC
  bil auktionsföreskrifterna
  2002 Mitsubishi Eclipse spindel information
  topp sport sedaner
  hur du anpassar bilar online gratis
  fakta om 2008 chevy korvetten
  hur man köper nya och gamla bilar
  traditionella kontra plug in-hybridbilar
  hur man hyra en ekonomi bil