hur du köper en förlängd garanti på en begagnad bil

hur du köper en förlängd garanti på en begagnad bil

När du köper en begagnad bil från en återförsäljare som du vanligtvis erbjuds möjlighet att köpa en förlängd garanti på fordonet. De flesta begagnade bilar är antingen säljs som de är eller omfattas endast ca 90 dagar för vissa mekaniska problem. En förlängd garanti kommer att täcka dig för vissa reparationer som krävs på begagnad bil. Det kommer att sträcka sig längre än någon garanti att du för närvarande har med tillverkaren. Och du ska veta att du inte behöver köpa den utvidgade garantin från försäljaren-du kan shoppa runt och köpa en från en tredje part bolag. . Tänk på att inte alla begagnade bilar är berättigade till förlängd garanti, särskilt när de är benägna att problem
1.
Besök en begagnad bil utökad garanti bolagets hemsida på nätet (eller samtal). Populära begagnad bil garanti företag finns CARCHEX, Garanti Direct och Nation Garanti Corporation (se Resurser nedan). Be om en offert för att täcka din bil.
2.
Lämna uppgifter om fordonet. Det inkluderar året märke och modell. Ange information om aktuell körsträcka på bilen, det område där bilen finns och det datum då den först togs i bruk. Du kommer också behöva ge information om när du köpte bilen och hur mycket du använder bilen varje år.
3.
Ge din kontaktinformation, inklusive namn, telefonnummer och e-post adress, så att garantin företaget kan ringa eller maila dig med en offert.
4.
Välj den förlängda garantin alternativ som passar dina behov. Välj hur många år eller miles du vill att garantin för att täcka din bil, det avdragsgilla (om någon) och spela med täckning tills du hittar en premie som du känner dig bekväm med.
5.
Betala för utökad garanti, och vänta på er politik uppgifter komma med posten eller via e-post (en del företag kan du betala för premien i omgångar). Från då och framåt, när du har problem med din bil hänvisa till din garanti för att se om du omfattas för reparation, och sedan ringa till en fordran som du skulle göra med ditt försäkringsskydd. Vissa utökade garantier kommer endast att omfatta allvarliga mekaniska problem, medan andra ger dig stötfångare till stötfångare täckning.

tips och varningar


 • Vissa används företag bil garanti kommer inte att acceptera en bil som har mer än 150. 000 miles. Om du redan har ett giltigt tillverkarens garanti som fortfarande är aktiv, är ditt utökade garantin inte dubbel täckning --- den inte har samband med din andra garantier. Den går i kraft först efter det att tillverkarens garanti har gått ut.


 • Relaterade artiklar


  ny bil prisinformation
  hur man hittar rätt bil för min familj
  diesel vs gas för en lätt lastbil
  hur att hitta en bil anpassad till mina behov
  hur man kan minska avgifterna när du köper en pre-certifierad bil
  hur man kan jämföra bränsleförbrukningen i små bilar
  specifikationer för ett 1994 Nissan Sentra XE
  2001 Mitsubishi Eclipse information
  hur man köper en begagnad Lexus
  de tio bilar för tonåringar