Michigans Begagnad bil citron lag

Michigans Begagnad bil citron lag

Michigan har en citron lag, men det gäller inte för begagnade bilar. Men om du har fastnat med en begagnad citron i Michigan, har du fortfarande flera alternativ för dig. Dessa alternativ innebär i allmänhet att göra ett rättsligt anspråk, men ofta hotet om ett rättsligt anspråk är nog att göra en återförsäljare ta ditt påstående på större allvar <. h2> Garanti Om du köper en begagnad bil och får en garanti av återförsäljaren, då den federala Magnuson-Moss Warranty Act kan tillkomma. Enligt denna lag, kan du föra en talan som grundar sig på återförsäljarens bryta sitt avtal med dig. I Michigan, kan du stämma dealern enligt Magnuson-Moss lagen för brott mot uttrycklig garanti, underförstådd garanti eller ett tjänstekontrakt. Om det lyckas, kan du eventuellt till skadestånd, advokatarvoden och rättegångskostnader.

Bil artikel

Federal Trade Commission begagnad bil regel kräver återförsäljare som säljer mer än fem begagnade fordon i ett 12-månaders period post en köpguide för alla bilar som visas för försäljning. Köparna Guide är ett avslöjande dokument som innehåller information om att garanti som följer med bilen, om mekaniska och elektriska system i bilen, och om konsumentens rättigheter. The Used Car regeln gäller i Michigan. Om din handlare inte har följt begagnad bil regel, kan du ha rättslig prövning, och de kan också bli föremål för en straffavgift.

Oskäliga A och bedrägliga handlingar och metoder

Michigan, liksom andra stater, har illojala och bedrägliga handlingar och metoder lagar som skyddar konsumenterna mot skrupelfria handlare. Till exempel, om din återförsäljare har vilselett dig genom falsk marknadsföring, eller genom manipulering av vägmätare, kan du ha en rättslig grund för talan. I Colorado civila kan väckas att återhämta faktiska skador, $ 500 eller tre gånger den faktiska skadan, är högre. Det måste finnas klara och övertygande bevis säljaren engagerad i ond tro-till exempel genom att ljuga om skicket på bilen eller om mätarställningen. Den vinnande sidan kan också beviljas för juridiskt biträde. Odometer manipulation är också ett brott i Michigan.

Tvistelösning

Om din begagnade bil köptes i Michigan genom ett franchiseavtal återförsäljare, kan du kanske använda Automotive Consumer handlingsprogram (AUTOCAP). Detta program ger en bindande resolution som drivs gemensamt av National Automobile Dealers Association och delta Michigan föreningar återförsäljare. Be återförsäljaren föreningen din återförsäljare har anknytning till om det körs ett AUTOCAP medling programmet.

Underförstådd garanti

Under Michigan lag har en bilhandlare underförstådda skyldigheter, såsom att fordonet kommer att köra och allmänt lämplig att framföra fordon . Om det visar sig att fordonet är en citron och du har inte blivit varnad för detta av återförsäljaren, kan du ha en juridisk orsak i aktion. Men om dealern har specificerat att fordonet säljs "i befintligt skick" och sedan underförstådd garanti sannolikt inte tillämpas.


Relaterade artiklar


den bästa minibussar och stadsjeepar av mpg
Hur får man en titel för en bil med ett köpebrev
Så här skickar bilar till Ukraina
specifikationer för en 1996 Mitsubishi Eclipse rs
vad är negativt eget kapital på ett billån?
topp sport sedaner
kan du hyra en bil på nätet?
hur man får grossistledet värdet av ett fordon
vad gör bilaffärer betala för bilar?
I specifikationerna för en 2006 Impreza WRX STI