problem med Cadillac SRX

problem med Cadillac SRX

Cadillac SRX är en femdörrars Sports Utility Vehicle (SUV) introducerades på marknaden år 2004. Denna SUV erbjöds med två motoralternativ, en V6 och en mer kraftfull V8, och två alternativ växellåda med antingen fem hastighet eller sexväxlad automatisk växellåda. Trots att Cadillac är en betraktas som en lyx biltillverkare har SRX drabbades av problem som har lett till att flera återkallade produkter sedan den infördes.

gaspedalen

den 9 februari 2005 var ett återkallande föreläggande till ägare av över 19. 000 modeller av Cadillac SRX tillverkade under 2004 för att korrigera ett problem med gaspedalen. Pedalerna på dessa enheter hade problem med sina returfjäder, vilket innebär att bilens motor inte återgå till sitt tomgångsvarvtal på mindre än tre sekunder som krävs enligt Federal Motor Vehicle Safety Standard 124. Den praktiska effekten av detta är att stoppsträckan för fordonet är längre än förväntat och större tryck på bromspedalen behövs.

styrinrättningens länksystem

Cirka 41. 000 modeller drabbades av ett problem med styranordningen där brickor gjorda av fel material har använts vid tillverkningen av utrustningen. Dessa brickor kan fraktur och faller bort från församlingen, vilket leder till stort spel i kontrollgruppen. I extrema situationer kan hjulenheten faller bort från bilen med möjligheten att det bryta hydraulisk broms slang, och bilen kan vara inblandade i en krock. Ett återtagande meddelandet lämnats den 9 juni 2004.

låsningsfria bromsar

På vissa fyrhjulsdrift modeller av SRX, ett problem med låsningsfria bromssystemet innebar att även om föraren var att trycka på bromspedalen, skulle bara låsningsfria bromssystemet fungerar för en och fjärdedel sekunder kommer bromssystemet skulle inte börja arbeta förrän efter denna tid. Resultatet av detta skulle vara en ökning av avståndet som krävs för att stoppa bilen, vilket kan resultera i en krasch. Problemet orsakades av datorprogram som styr låsningsfria bromssystemet och ett återtagande den 29 mars 2004 får återförsäljarna att omprogrammera detta system.


Relaterade artiklar


hur man blir en utbildad köpare
Hur vet jag vilket år min bil byggdes?
vad är en miljöbil titel?
Avboka en bil kontrakt
hur man skaffar ett ägarbyte blankett för en bil
Hur får jag en titel för en namnlös fordon?
hur man kan kontrollera en VIN brev
hur man hyra en Mercedes
Hur man vet om en automatisk växellåda är bra eller dåligt
Hur får jag en begagnad bil historia?