hur man beräknar bil hyra restvärden

hur man beräknar bil hyra restvärden

Restvärdet för en bil, när ett leasingavtal upp, beror på ett restvärde faktor fastställas av den institution som finansierar hyresavtalet, som ofta inte är bilfirma. Den institution beslutar om ett restvärde faktor som baseras på bolagets affärsmodell, som dikterar den andel av vinst som företaget försöker att ta in på enskilda betalningar kontra ett utköp vid slutet av hyresperioden. Restvärde faktorer är uttryckt i procent av biltillverkarens pris (rekommenderat pris).

Du behöver:
Calculator


1
Fråga din återförsäljare vad den övriga hyresavtal faktorn är för bil som du funderar på leasing. . . Om de inte vet, be att få prata med sina hyra finansiär. Till exempel kan du veta att det resterande värdet faktor för den bil du funderar på 45 procent vid slutet av leasing.
2.
Titta på bilens fönster klistermärke att hitta sin MSRP. Till exempel kan bilen du funderar på har en MSRP av $ 27. 000.
3.
Multiplicera MSRP av restvärdet faktorn för att bestämma hur mycket bilen kommer att vara värt vid utgången av leasingperioden. I vårt exempel skulle bilen ha ett restvärde på $ 27. 000 x 0,45=$ 12. 150.


Relaterade artiklar


hur man kan minska miljöpåverkan under körning
skatt tips om att köpa en begagnad bil från en återförsäljare
hur man beräknar finansiera priser för en bil
hur handeln ett fordon med ett ombyggt titel
hur man får en helt gratis rapport bil vin
hur man köper din första bil på ett smart sätt
mest tillförlitliga små bilar
privatbil försäljning lagar i Kalifornien
fördelar och nackdelar med solenergi bilar
hur man hittar en begagnad bil i min prisklass