Fakta om den fjärde generationens Camaro

Fakta om den fjärde generationens Camaro

Den fjärde generationen av produktion för Chevrolet Camaro-den högpresterande bil som tillverkas och säljs av Chevrolet märke av General Motors-debuterade 1993 och varade i nästan ett decennium. Återstående stort sett oförändrad i sin senaste fyra åren från 1998 till 2002 var det Camaro avbröt så småningom till stor del på grund av bilens vikande försäljning, liksom en alltmer anemisk sportbil marknaden. Fjärde generationen Chevy Camaro symboliserade de sista produktionsprocessen av fordonet innan det tas upp inför 2010 års modell.

trim

Den fjärde generationen Chevy Camaro började med Coupe och Z28 trim. För 1994 års modell var den konvertibla karosseriform införs, vilket skapar fyra trim: Coupe, Z28 kupé, cabriolet och Z28 Cabriolet. En medelmåttig RS trim dök upp i 1996 och varade till 1998.

Motorer och transmissioner

Den fjärde generationen Camaro började med en 3,4-liters 160-hästkrafter V6 motor för sin Coupe trim och en 5. 7-liters 275 hk V8-motor för sin Z28 trim. År 1996 var en 3,8-liters V6 som standard i stället för 3,4-liters version, och 1998, en ny V8-motor med 30 hästar gjorde sin debut. Sändningarna görs tillgängliga var fyra-växlad automatisk, fem-växlad manuell och sexväxlad manuell-allt med överväxel funktionen. Bränsleekonomin är 17 till 19 miles per gallon (mpg) för stadskörning och 24 till 31 mpg på landsväg körning, beroende på årsmodell, trim, motor och typ av växellåda.

Interiör

ABS-bromsar, tilt styrning, luftkonditionering, bilstereon, och förare och passagerare krockkuddar var standard säkerhetsfunktioner i hela fjärde generationens Camaros produktionsperiod. Funktioner, t. ex. CD-spelare, infördes för 1998 års modell, och fordonet stöldskydd och bagageutrymme anti-fällan enhet lades till 2002-versionen, den sista årsmodellen av produktionen.

Exteriör

Den fjärde generationen Camaro fick en utvilad styling för 1998 års modell, men det var inte förrän det sista året av produktionen att bilen fått extra yttre funktioner, såsom automatisk varselljus och dimljus. Igenom allt, var top-of-the-line Z28 är den enda trim som följde med lättmetallfälgar.

Prisklass

Den fjärde generationen Chevy Camaro har ett brett prisområde på grund av sin nio år produktion tidslinje och olika trim. Den ursprungliga tillverkaren rekommenderat pris för fordonet var $ 13. 000 till $ 30. 000. Som av 2010, en fjärde generationens Camaro kan köpas i $ 4. 000 till $ 13. 000 prisklass, enligt fordonsindustrin värdering av Kelley Blue Book.


Relaterade artiklar


Vilka former behöver jag för att registrera en bil?
2003 saturn ion information
hur man tillbaka en hyrd bil att Chrysler
Fakta om den fjärde generationens Camaro
Lexus faq
hur man köper skadade & repareras bilar
Kalifornien citron lag informationen
hur man hyra en ekonomi bil
hur man läser den nya bilen MSRP eller fönster klistermärke
ny bil prisinformation