vad är negativt eget kapital på ett billån?

vad är negativt eget kapital på ett billån?

En person som köper en ny bil med ingen handpenning och finansierar det under många år kan sluta med negativt eget kapital

Du behöver:.
Fordon intyg om ägande
. Köpebrevet.
Fordon intyg om ägande ansökan.
Bevis på utsläpp testning.

Definition

Negativt eget kapital, även känd som upp och ner i ett lån, är när en person är skyldig mer på en bil lån än bilen är värd.

Hur Undvik

För att undvika negativt eget kapital, bör man ha en handpenning på minst 20 procent när man köper en ny bil. Även finansiering av fordon för mindre än tre år eller betala kontant kan bidra till att undvika negativt eget kapital på ett billån.

Lösning

En konsument som har negativt eget kapital kan betala mer än det lägsta belopp varje månad på billån att eliminera negativt eget kapital.

handel

Om en vehikel handlas på inom två till tre år och det finns en återstående två till tre år på lånet, kommer det negativa belopp att rulla in i nya billån. Detta kommer att lämna en person med negativt eget kapital i den nya bilen.

Olycka eller stöld

Negativt eget kapital påverkar också en person om en bil var på grund av en olycka eller stöld. För att undvika beroende på ett lån när en bil var av försäkringsbolaget, vissa banker erbjuder GAP skydd. Detta kommer att betala mellanskillnaden i lånet balans och det belopp som betalas av försäkringsbolaget.


Relaterade artiklar


Hur får man en gratis Carfax rapport fordon historia
Hur gör jag filen för en förlorad titel i Wisconsin?
hur man hittar VIN-nummer med hjälp av numret registreringsskylt
information om att köpa en ny bil
hur man kan jämföra den gas körsträcka av bilar
Hur vet jag vilket år min bil byggdes?
manuella transmissioner vs automatisk
md fordonssäkerhet kontrollkrav
hur du kontaktar auto en garanti
det bästa uppvärmda bilbarnstolar