registreringsskylt lagar i Ontario

registreringsskylt lagar i Ontario

Du behöver:
låneavtalet eller en uppskattning
. En finansiell miniräknare.

Liksom alla regeringar kräver provinsen Ontario bilägare att ha registreringsskyltar med dagens registrering taggar. Plattorna måste förnyas på årsbasis, med Transport-formulär utskick förnyelse bilägare cirka 60 dagar före registreringen taggarna ut. Bilägare har också flera olika typer av plattor att välja mellan.

Förnya eller byta plattor

För en platta att vara giltiga i Ontario, måste den ha en validering märke i övre högra hörnet. Valideringen klistermärken förnyas varje år, och när du förnyar plattan måste du ha följande: ansökan om förnyande, fordonstillstånd, bevis på försäkring, förnyelseavgiften, ett meddelande om att din bil genomgått ett avgasprovet och vägmätare information. Du kan förnya plattorna via post, online, på en licens utfärdande myndigheten eller på en tjänst Ontario Kiosk.

Personlig, Grafisk, veteran, eller prov Tallrikar

Drivrutiner i Ontario har förmågan att köpa personliga skyltar. Dessa skyltar gör att föraren kan uttrycka sig med ett kort meddelande på plattan. Ministeriet för Transport kan avslå din ansökan om det visar sig vara förkastligt i följande kategorier: sexuella, kränkande eller obscent språk, religion, droger och alkohol, politiker, våld och kriminell verksamhet, mänskliga rättigheter diskriminering och immateriella rättigheter. Det finns grafiska plåtar featuring saker såsom Ontario idrottslag, välgörenhetsorganisationer, universitet och yrken. Om du är en samlare av registreringsskyltar, kan du också köpa ett urval platta (dessa är endast till för visning, och är inte olagligt för användning på ett fordon).

Tillverkningsår (Yom) plattor

klassiska bilägare kan få Tillverkningsår (Yom) plattor. YOM plattor måste användas för ett fordon som är minst 30 år gamla och är "i stort sett oförändrad eller oförändrad från den ursprungliga tillverkarens produkt. " Plattorna måste tillverkas i Ontario och kommer att verifieras genom att jämföra plattan med en ursprunglig prov för att kontrollera att Yom plattan matchar den ursprungliga plattan.


Relaterade artiklar


Hur får man en Carfax
hur man får rubriker för gamla bilar
hur man spåra en fordonsägare
en lista över saker att kolla efter när man köper en begagnad bil
Lägga till en Carfax rapport till en annons
registreringsskylt lagar i Ontario
bil auktionsföreskrifterna
hur man kan jämföra den gas körsträcka av bilar
hur man får grossistledet värdet av ett fordon
hur man kan jämföra den gas körsträcka av små lastbilar