hur du kontaktar auto en garanti

hur du kontaktar auto en garanti

Auto En garanti är en tredje part garant för utökade garantier för både nya och begagnade fordon. Företaget kan nås på nätet, per telefon eller med vanlig post för försäljning förfrågningar, kundservice, eller avbokningar
1.
Kontakta Auto Ett Garanti per telefon. Det snabbaste sättet att kontakta Auto En garanti är per telefon. Du kan kontakta Auto En garanti avgiftsfritt på 800-499-5711, eller lokal på 949-475-9500 (en vägtull samtal för boende utanför Kalifornien). Auto En garanti klagomål avdelning kan nås direkt på 866-573-7411.
2.
Kontakta Auto Ett Garanti via fax. Auto En garanti kan också kontaktas via fax på 949-475-9505. Men oönskad fax bortses av bolaget, så du bör kontakta en kundtjänst att meddela företaget att du skickar ett fax innan du använder den här metoden.
3.
Skicka ett e-post till Auto One garanti. Du kan nå Auto En garanti genom e-post med ett par olika e-postadresser. Den du ska använda beror på orsaken till att du försöker kontakta företaget. För allmänna kundsupport, skicka din e-post till support@autoonewarranty. com. För säljstöd, använd sales@autoonewarranty. com. För klagomål eller avbokningar, använd complaints@autoonewarranty. com.
4.
Skicka din kommentar eller förfrågan till Auto En garanti via bolagets hemsida. För att nå Auto En garanti via deras hemsida, måste du fylla i formuläret via bolagets hemsida. Medan webbsidan heter "kostnadsfri offert," företaget använder även denna form för allmänna frågor och klagomål.
5.
Skicka ett brev till Auto En garanti via vanlig post. För att kontakta Auto En garanti via vanlig eller "snigel"-post, använd följande adress:

310 Commerce, Suite 150
Irvine, CA 92602

Om du är skicka ett klagomål eller inställda brev till Auto En garanti via vanlig post, är det en god idé att maila ditt brev med certifierad post med underskrift bekräftelse genom USPS. Detta kommer att säkerställa en representativ är hand levereras ditt brev, och du kommer att få ett kvitto undertecknat av mottagaren bevisa att försändelsen mottogs.
6.
Öppna ett nytt klagomål mot Auto En garanti genom Better Business Bureau. Om du har klagomål och Auto En garanti är inte besvara dina telefonsamtal, e-post eller brev, kan du lämna in ett klagomål mot företaget genom Better Business Bureau. BBB har en profil för automatisk En garanti, under vilka du kan lämna dina klagomål och arbeta med Auto En garanti för att hitta en lösning.


Relaterade artiklar


Definitionen av en förlängd garanti
Bästa Begagnat vs förlängd garanti
hur man avboka min bmw förlängd garanti
fördelarna med att äga en Toyota Prius
Hur finner ni ut finance april när man köper en bil?
hur man registrerar en bil utan titel
hur man överför en titel florida bil med statliga
mest tillförlitliga små bilar
hur man hittar VIN-nummer med hjälp av numret registreringsskylt
hur man hittar vad garantin gäller på en Honda