förhandlar tips används bilköp

förhandlar tips används bilköp

Du behöver:
låneavtalet eller en uppskattning
. En finansiell miniräknare.

Köpa en begagnad bil kan vara en skakande upplevelse. Utöver osäkerheten om kvaliteten på fordonet, måste man också gå igenom denna prövning att hantera en ibland högt tryck säljare. Genom att göra lite arbete innan du besöker den använda bilfirma och genom att följa några enkla tips kan du göra upplevelsen mindre obehaglig och till och med få övertaget i förhandlingarna.

Vet verkliga marknadsvärde

Till förhandla fram det bästa priset, måste du först fastställa den verkliga marknadsvärdet av de fordon du är intresserad av att köpa. Webbplatser som KellyBlueBook. com kan ge dig det grossistpris, som är det pris som en återförsäljare på inbyte, på konsumentpriset, vilket är det pris återförsäljaren debiterar för ett fordon och lånet pris, vilket är köpet minus 20 procent lån handpenning.

Presentera dig väl

Presentera dig själv väl. Om du kommer till den använda bilfirma klädd i slitna jeans eller med en tre dagar har skäggväxt, får säljaren inte behandla dig med så mycket respekt för och kanske tycker hon har övertaget. Du behöver inte bära kostym, en verksamhet orsakssamband ensemble räcker. Också ge dig själv gott om tid så att du inte pressas till att göra ett förhastat beslut.

Håll Poker Face

När man äntligen kommit över den bil du vill, låt inte säljaren vet hur mycket du vill ha det. Ju mer emotionella din reaktion, desto mer försäljaren tror att han kan få för bilen. Hellre än att peka ut de saker du vill om bilen, tala om vad du inte gillar, såsom avsaknaden av en CD-spelare eller en liten tår i klädseln.

Säg bara inte

aldrig godta det första erbjudandet från säljaren. Säljaren första bud kommer alltid att vara mer än vad hon faktiskt kan sälja bilen för. När du vägrar erbjudandet, lägga fram ett motförslag som är någonstans mellan det begärda priset och önskade inköpspriset. Du har nu etablerat den gränserna för förhandlingar.

Ställ en tidsram

Även om du inte borde egentligen ha bråttom, fastställa en tidsram för förhandlingarna på framsidan för att få säljare att agera snabbt. Säg att du har 30 minuter för att få affären klar, och ge sken av att sätta larmsignalen på din klocka. Om du är finansiering av fordon, har din bank eller kredit unionen godkänner finansieringen i förväg för att visa att du är redo att göra en affär och för att bespara dig ytterligare köpslående.


Relaterade artiklar


hur man får grossistledet värdet av ett fordon
Tips för att köpa en ny bil eller annat fordon
hur du anpassar en bil Lincoln Town
hur man läser VIN-nummer på en GM g-organ
hur man överför en bil titel i Florida
Hur får man en gratis Carfax rapport fordon historia
hur man avboka min bmw förlängd garanti
Vad händer om en ny bil har en defekt & inte inspekteras innan leverans?
hur man kan jämföra den gas körsträcka av små lastbilar
hur man registrerar en bil utan titel