Missouri citron lag informationen

Missouri citron lag informationen

Missouri Nya fordon Garanti lag, eller "Lemon Law," skyddar köpare av felaktiga bilar. Det omfattar endast nya fordon, som inte används sådana. Lagen kräver bevis av misslyckade reparationsförsök innan fordonet ägare kan kräva ersättning. Alla som köper ett nytt fordon ska se till att han har en kopia av den undertecknade garanti och att titeln har överförts till honom. En person har inte rätt att begära ersättning enligt lagen om inte titeln är i hans namn

vilka fordon som omfattas

Missouri Lemon lagstiftningen omfattar ny bil inköp och leasingavtal som kom med en garanti som en del av försäljningen. Fordon som inte omfattas: motorcyklar, terrängfordon, lastbilar och mopeder. En konsument skall meddela tillverkaren skriftligen om eventuella problem med fordonet.

Reparationsförsök

Enligt Missouri Lemon lagen tillåter staten att tillverkaren gör rimliga ansträngningar att åtgärda problemet innan den förklarar fordonet en "citron. "I detta tillstånd kan en person få ersättning om tillverkaren har försökt att fixa samma problem minst fyra gånger till ingen nytta, eller om personen inte har kunnat använda bilen i minst en månad sedan leverans på grund av oförmågan att lösa ett problem som faller under garantireparation.

överklagandeprocessen

Om en person inte har kunnat lösa problemet och tillverkaren kommer inte att utfärda en återbetalning eller ersättning, måste konsumenten gå igenom tillverkarens överklagandena före begäran om ersättning i enlighet med Lemon lag. Instruktionsboken skall ha de nödvändiga kontaktuppgifter för Överklagandenämnden. Företaget kan lägga ett bud under denna period och personen måste bestämma om du accepterar den eller utöva ett återbetalning eller ersättning enligt lagen.

Domstol och representation

En person måste gå till domstol för att få ersättning enligt Missouri Lemon Law. Fordonsägaren måste hitta privat juridiskt ombud som statens justitieministerns kontor kan inte fungera som konsumentens advokat.

Ersättning

Om rimliga försök att reparera fordonet har misslyckats, kan tillverkaren erbjuda en ersättare fordon av liknande värde eller återbetalning. Staten får tillverkaren att dra en del av bidraget att kompensera för konsumentens användning av fordonet om han har använt den. Lagen definierar endast den mängd som "rimligt", och dig som har frågor om detta bör kontakta Missouri justitieministerns kontor för mer detaljer.


Relaterade artiklar


hur man avboka min bmw förlängd garanti
Så här skickar bilar till Ukraina
manuella transmissioner vs automatisk
Hur kan jag lokalisera ett fordon jag ägt tidigare utan ett vin?
bil auktionsföreskrifterna
hur man hittar en begagnad bil till salu
ford karossutformningar
hur man använder en platta fordon licens för ett fordon historia rapport
mest tillförlitliga små bilar
hur man spåra en fordonsägare