manuella transmissioner vs automatisk

manuella transmissioner vs automatisk

Debatten började 1940, när General Motors släppte den första kommersiella bil med automatisk växellåda. Förare hade inte längre att samordna kopplingspedal och växelreglage drift. Med denna bekvämlighet kom vissa nackdelar i fråga om kostnader och kontroll av fordon som kvarstår än i dag. Att räkna ut vilken överföring är bäst för dig är det viktigt att förstå deras olikheter

manuell funktion

En manuell växellåda består av en ingående axel, en disk stång och en utgående axel. Den ingående axeln ansluter motorn till disken axeln så att de snurrar i samma takt. Räknaren axeln har sex växlar att snurra ihop som en enhet. Dessa ansluter till motsvarande redskap som snurrar fritt på utgående axel. Utgående axel omfattar också tre "hund klor. " Dessa har tänder som passar i spåren på kugghjulen. När du skift, är du montera en hund koppling till en växel på utgående axel. Detta förhindrar att de redskap från snurrar fritt, vilket gör det redskap som överför kraft från motorn till hjulen. Räknaren axel växlarna finns olika storlekar med avseende på deras motsvarande utgång växlar. Detta skapar olika växellägen. Till exempel använder första växeln en utgående axel växel mer än dubbelt så stort som dess räknare axel redskap. Detta ger vridmoment nödvändigt att flytta bilen från stillastående.

Automatisk funktion

En automatisk växellåda använder en "förening Planetväxel. " Denna konstruktion består av ringen, sol och planetväxlar. Kuggkransen är den största och har sina tänder på insidan. Solen och planetväxlar får plats i det kuggkransen med solen i centrum och de redskap som planetariska omger den, koppla den till kuggkransen. Byta redskap är en fråga om att ändra vilken av dessa tre får input från motorn, vilket ger effekt på hjulen och som förblir stillastående. Redskapet som kombineras med en andra växel uppsättning av samma typ med redskap dimensionerade så att, bland dem, de ger all nödvändig utväxling. En komplex hydraulsystem förändringar vätsketryck som svar på bilens hastighet. Baserat på dessa tryckförändringar, avgör en serie av ventiler när man ska flytta.

Funktioner

Bilar med manuell växellåda kan få två omfattar fem miles per gallon bensin än automatik av samma märke och modell, enligt Consumer Rapporter. De ger också föraren kontroll över när att flytta, vilket gör det lättare att förhandla om ovanliga väglag. Automatik, å andra sidan, kräver mindre av förarens uppmärksamhet. SaferMotoring. com rapporter om att förare av automatik upplever mindre stress under körning än förare av manuella växellådor. De kunde emellertid peka på någon skillnad i reaktionstid att fara stimuli mellan de två typerna av förare.

Kostnad och underhåll

Också enligt Consumer Reports, kostnad bilar med manuell växellåda upp till $ 1200 mindre än deras motsvarigheter automatisk . De är också mindre benägna att mekaniskt fel och billigare att reparera.

Överväganden

Oavsett om ett system är bättre än de andra beror på vilka behov av föraren. Förare som bor i områden med mycket kullar eller som tillbringar mycket tid i trafiken kan hitta bekvämligheten av en automatisk överväger dess nackdelar, medan förare som vill spara pengar eller har mer Transmission Control kanske föredrar en manuell.


Relaterade artiklar


hur man får rubriker för gamla bilar
Tips för att köpa en ny bil eller annat fordon
hur man överför en titel florida bil med statliga
hur man köper nya och gamla bilar
hur man hittar VIN-nummer med hjälp av numret registreringsskylt
Vad händer om en ny bil har en defekt & inte inspekteras innan leverans?
hur man tillbaka en hyrd bil att Chrysler
hur man hittar en begagnad bil till salu
hur man förhandlar med en bilförsäljare
Hur får man en gratis Carfax rapport fordon historia