hur man använder VIN-nummer för värdet av en begagnad bil

hur man använder VIN-nummer för värdet av en begagnad bil

Det är alltid viktigt att göra dina läxor när du funderar på att köpa en begagnad bil. Du vill inte betala mer än du borde för en bil som har en lång historia av skador. Du kan använda den unika VIN (chassinumret) för att få en mer detaljerad historia av bilens makeup. Varje bil har en VIN, och sedan 1981 de har organiserat i en 17 tecken system. Forskning VIN-nummer att lära sig om det verkliga värdet av en begagnad bil
1
Gå till Motoverse. . . com.
2.
Ange i VIN-nummer i deras sökmotor och tryck "Gå. " Om VIN är korrekt, kommer detaljer som motortyp och tillverkningsdatum anges på följande sida.
3.
Jämför avkodade VIN information från Motoverse med informationen av säljaren av begagnad bil. VIN ligger inte, så bör informationen matchen (till exempel bil ålder).
4.
Ta med en mekaniker att se över bilens motor. Om de delar i begagnad bil är inte desamma som de som anges av VIN, då vet du dessa delar har bytts ut.
5.
beställa en bil historia rapport från online eller på en begagnad bil affär (VIN behövs). Det finns ett antal olika företag som erbjuder denna tjänst och de brukar kräva en avgift för en hel historia.
6.
Gå till Kelley Blue Book webbplats (kbb. com) och sök för det uppskattade värdet av din begagnade bilar genom att klicka på "år, märke och modell" länken under "Bilar".
7.
Välj "år, märke och modell" av din begagnade bil från rullgardinsmenyerna och tryck på "Go. "
8.
Ange enskild bil detaljer från de alternativ som anges inklusive villkoret (utmärkt, bra, rättvis eller Dåligt). Följande sida kommer upp vad det uppskattade värdet är för att bilen .
9.
Jämför den information du som samlats in från Motoverse, din mekaniker och bilen historia rapport till det uppskattade värdet rapport på Kelley Blue Book. Saker som utbytta delar, skador historia och motor skick alla påverkar det aktuella värdet av en begagnad bil.

tips och varningar


 • Om bilen är äldre än 1981 och det VIN kan inte avkodas, ring biltillverkaren och be dem om hjälp att dechiffrera VIN.
 • Tänk på att inte alla skador rapporteras, och därför inte allt som någonsin har hänt med bilen kommer att visas på historien rapporten. Det beror på om den tidigare ägaren rapporterat olyckan.
 • Gå genom den information som inhämtats med hjälp av VIN, inte den information som säljaren.


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar VIN-nummer med hjälp av numret registreringsskylt
  Vad händer om en ny bil har en defekt & inte inspekteras innan leverans?
  hur man kan jämföra den gas körsträcka av små lastbilar
  hur man förhandlar med en bilförsäljare
  hur du anpassar en bil Lincoln Town
  Hur finner ni ut finance april när man köper en bil?
  hur man får en helt gratis rapport bil vin
  Hur vet jag vilket år min bil byggdes?
  hur man överför en bil titel i Florida
  hur man hittar en begagnad bil till salu