en lista över saker att kolla efter när man köper en begagnad bil

en lista över saker att kolla efter när man köper en begagnad bil

När du köper en begagnad bil måste du inspektera bilen så mycket som möjligt så att du inte sluta med en clunker. Att veta vad man ska leta efter innan du börjar hjälper dig butiken och köpa med tillförsikt. Försök att gå under dagsljus, när problem blir mer synliga. Också, skynda inte genom din inspektion. Om du kan, inspektera din egen bil först så att du är bekant med processen.

Body

sömmar där alla karosseridelar uppfylla bör vara rak. Detta inkluderar dörrar, fendrar, huva och bål. Alla färg bör vara samma färg. Senaste målning kan tyda på rost problem. Klistra fast en magnet till varje bilplåt, med särskild hänsyn till de områden där rostande kan förekomma, såsom nederkanten av dörrarna och fendrar. Om magneten inte fastnar, kan organet filler har använts i detta område för att reparera olycka skador och rost.
Titta inuti stammen, brunnar hjul, och under huven för områden som kan ha varit skrynkligt i en olycka och rakare. Inspektera raden av hål på undersidan av bilen strax innanför den yttre kanten på varje sida. Om hålen har nyligen rengjorda, eller är repad, kan detta tyda på att bilens ram rätades efter en olycka.
Dörrar, huv och bagageutrymmet får alla öppna och stänga.

Däck

Däcken bör alla ha lika mycket av bana och bör vara av samma storlek och märke. Att reservdäcket skall pumpas. Om fordonet har låsning navkapslar, bör ägaren visar hur du tar bort dem.

Suspension

Gå runt bilen för att se om det sitter jämnt. Lean i varje hörn av bilen att studsa den. Bilen ska studsa endast en eller två gånger, utan knarrande ljud, och sedan sluta. Alla fyra hörn skulle reagera på samma sätt.

Gas Cap

Kontrollera att tanklocket är närvarande. Om det är en låsning gas cap, bör ägaren ge nyckeln. Öppna tanklocket och kontrollera att det är ett bränsle-munstycke strypning. De flesta stater kräver detta för att förhindra att lägga blyad bensin.

Inredning

Inspektera klädseln för revor och fläckar. Instrumentpanelen ska visas i gott skick. Justera båda framsätena och kontrollerar att de rör sig smidigt. Aktivera parkeringsbromsen att säkerställa att den engagerar och släpper helt. Se till att alla fönster vevar eller kontroller, dörrlås och handtag, och instrumentpanel kontroller finns och fungerar. Testa värmare, luftkonditionering, ljudanläggning och larm. Ägaren skall ge larm kontroll. Slå på Inredningen belysning som gör att de fungerar. Om mattor eller stoppning luktar mögel, kan det ha varit översvämningsskador. Titta på toppen av mattan under instrumentbrädan. Fläckar på detta område kan indikera en läckande värmare kärna eller luftkonditioneringen.

Motor

Öppna huven på bilen och kör motorn tills den värms upp. Bilen ska börja lätt, tomgång mjukt och bör inte stall. Motorn bälten bör inte ser slitna ut. Motorn varningslampor på instrumentpanelen ska inte lysa. Ovanlig lukt kan orsakas av vätskor läcker på varma motordelar. Lyssna på motorn. Du ska höra bälten surrande, utan skrammel, knackande eller väsande. Leta efter blankt eller rena områden där en del kan ha tagits bort. Medan motorn är igång, titta på avgasröret. Vit eller blå rök kan tyda på motorproblem. Motorn i sig borde inte röka.

Under bilen

Undersök marken under bilen för pölar av motor vätska. Frostskyddsvätska är grön, servostyrning och transmissionsolja är rödaktig, och olja och bromsvätska är mörkbrun eller svart. Titta på bilens underrede för tecken på rost. Inga delar bör felande eller lösa.

Test Drive

Bilen bör inte tveka när du accelererar. Testa farthållare, om möjligt, se till att den fungerar ordentligt. Bilen ska inte dra åt ena sidan medan du kör. Ratten bör vända lätt och bilen bör inte motstå eller göra ljud när du svänger. Bilen ska inte skaka eller skramla vid motorvägen hastigheter. Kör bredvid en solid center median eller ett fast sidovägg, och öppna fönstret halvvägs för att lyssna till bilen. Du bör höra däcken på vägen och ingen skrammel från motorn. Överföringen bör flyttas smidigt, antingen automatiskt eller manuellt. Om bilen har en manuell växellåda, accelerera hårt medan det i tredje eller fjärde växeln. Om bilen inte skynda, skulle kopplingen vara halka. Steg på bromsarna för att se om de slutar bilen utan att dra åt sidan. Om bilen har ABS-bromsar, plötsligt slutar att se till att ABS aktiveras. Om fordonet har fyrhjulsdrift, engagera fyrhjulsdrift på ett lämpligt vägbanan och kör framåt och bakåt för att se till att fordonet fungerar smidigt utan några oväntade ljud.


Relaterade artiklar


hur man hittar VIN-nummer med hjälp av numret registreringsskylt
Hur man vet om en automatisk växellåda är bra eller dåligt
hur man läser VIN-nummer på en GM g-organ
Så här skickar bilar till Ukraina
hur du anpassar en bil Lincoln Town
hur man hittar en kvarstad innehavare av ett fordon genom vin
hur man registrerar ett fordon med en bärgning titel i Illinois
hur man köper nya och gamla bilar
Hur finner ni ut finance april när man köper en bil?
hur man läser den nya bilen MSRP eller fönster klistermärke