hur man registrerar ett fordon med en bärgning titel i Illinois

hur man registrerar ett fordon med en bärgning titel i Illinois

Bärgning titlar ges till fordon som har lidit så mycket skada i ett vrak att kostnaderna för reparationer överstiger värdet av bilen. I Illinois, kan fordon med bärgning titlar inte registreras. I stället måste bilen byggas om och inspekteras på rätt sätt. De som får en ombyggd titel då kan registreras i den stat
1.
Har fordonet besiktigas av en legitimerad bil rebuilder att ta reda på hur mycket arbete bilen kommer att behöva göra det tillbaka på vägen. Oavsett om du väljer att gå vidare med ombyggnaden kommer att bero på kostnaden för fastställande av fordonet i förhållande till dess värde. En professionell rebuilder kan hjälpa dig avgöra om det är värt de ekonomiska investeringar.
2.
Ta den ombyggda fordonet till Illinois Department of Transportation (IDOT) säkerhetstester Lane för en säkerhetsbesiktning. Detta måste ske innan har det kontrollerade fordonet vid en bärgning station.
3.
Kontakta en statssekreterare Police besiktningsställe för att boka tid att få det kontrollerade fordonet. Det finns fyra besiktningsstationer i delstaten Illinois-som alla tjänster har ett antal län. För att hitta kontaktuppgifter och adress utanför besiktningsställe i ditt område, ladda ner "Räddade Vehicle inspektioner" broschyr från www. cyberdriveillinois. com.
4.
Har din licensierade enhet fordon rebuilder bilen till stationen för inspektionen utnämningen. Enligt Secretary of State Police, kan bilen inte köras förrän den är registrerad med giltig handlare plattor, har en 7-dagars tillstånd från en minister Driver Services anläggning eller en 72-timmars tillstånd från Secretary of State Police.

5.
Ta nödvändig dokumentation för att inspektionen utnämningen. Handlingar som skall lämnas omfattar bärgning certifikat, en ifylld ansökan, en bärgning bekräftelse som beskriver allt det arbete som har gjorts för att bygga bilen, IDOT fordonet inspektionsrapporten, ett giltigt körkort för föraren av det bärgade fordonet och räkningar för alla väsentliga delar som har ersatts. Bärgning intyg och ansökan måste lämnas in namnet på den licensierade rebuilder.
6.
Ta två kontroller eller postanvisningar på inspektion utnämningen att betala för inspektion och titeln. Båda kontroller måste göras till ministern. I mars 2010 var kontrollen avgiften $ 94 och titeln avgiften $ 65.
7.
Registrera fordonet om den passerar inspektionen och beviljas en ombyggd titel. Du kan ansöka om registrering på någon statssekreterare Driver Facility i staten.


Relaterade artiklar


hur man läser VIN-nummer på en GM g-organ
hur man får en helt gratis rapport bil vin
hur du anpassar en bil Lincoln Town
vad gör bilaffärer betala för bilar?
Hur får man en gratis Carfax rapport fordon historia
Vad händer om en ny bil har en defekt & inte inspekteras innan leverans?
Hur kan jag lokalisera ett fordon jag ägt tidigare utan ett vin?
Hur man vet om en automatisk växellåda är bra eller dåligt
hur man avboka min bmw förlängd garanti
hur man överför en Kentucky bil titel till en Illinois bil titel