Vad händer om en ny bil har en defekt & inte inspekteras innan leverans?

Vad händer om en ny bil har en defekt & inte inspekteras innan leverans?

. Om en ny bil har en defekt och det är inte inspekteras innan leverans, den återförsäljare som levererar fordonet till en kund kan göra reparationer eller köparen kan bli skadeståndsskyldig för nödvändiga reparationer, beroende på situationen

Betydelse

När bilar fram till en återförsäljare, är de inspekteras av en utsedd tjänsteman. Om det finns några skador på fordonet, är det rapporteras till rederiet. Dock kan vissa fysiska defekter missas och inspektionen inte innehåller en mekanisk kontroll av fordonet.

Överväganden

Före undertecknandet av pappersarbete att slutföra en ny eller begagnad bil köp, inspektera fordonet. Om det finns några brister, har dem antecknas på beställningen. Om återförsäljare går med på att göra reparationer, få dessa löften skriftligt, antingen på en "vi är skyldiga, även kallat en grund faktura, eller köparens beställning.

Ansvar

Samtidigt som ett återförsäljaravtal anställd bör inspektera fordonet innan leverera den till en konsument detta inte alltid fallet. Även om säljaren säger att fordonet var inspekteras, ta några minuter för att leta efter repor och små brister i det inre.

Identifiering

Om påpekade innan du kör bil utanför partiet, får det återförsäljaravtal kostnadsfria reparationer tillbaka till rederiet. Om du kör utanför partiet innan märker problem, kan återförsäljaravtalet måste betala för reparationerna ur egen ficka om de inte täcks av garanti från tillverkaren.

Varning

Få alla löften skriftligt. Om en säljare eller säljchef gör en muntligt löfte, få en bekräftelse på löftet skriftligen. Muntliga avtal är svåra att upprätthålla, även med en chef eller återförsäljaravtal ägare.


Relaterade artiklar


hur man överför en Kentucky bil titel till en Illinois bil titel
Så här skickar bilar till Ukraina
hur du anpassar en bil Lincoln Town
hur man läser VIN-nummer på en GM g-organ
Hur man vet om en automatisk växellåda är bra eller dåligt
vad gör bilaffärer betala för bilar?
Hur kan jag lokalisera ett fordon jag ägt tidigare utan ett vin?
hur man avboka min bmw förlängd garanti
hur man får en helt gratis rapport bil vin
Vad händer om en ny bil har en defekt & inte inspekteras innan leverans?