Hur en bil audio system fungera?

Hur en bil audio system fungera?

huvudenhet

Huvudenheten berör de viktigaste enheten som fungerar som källan till ljudet eller helt enkelt radion som är installerad i bilens instrumentbräda. Enheten har en radiomottagare och tuner komponent som tar emot radiofrekvenser genom en antenn. Tunern används för att välja eller justera radiofrekvenser eller band sänds. Enheten har andra komponenter, till exempel en spelare som spelar olika typer av skivformat, en förförstärkare som skickar ljudsignaler till högtalarna och en equalizer som formar ljudet. Radion Enheten har ett gränssnitt för kontroll över enhetens olika funktioner såsom volym och menyfunktionerna. Huvudenheten drivs av bilens elektriska distributionssystem. Ledningar och kablar ansluta även huvudenheten till alla andra komponenter i ljudsystemet.

Förstärkare

Radioenheten är redan utrustad med en förförstärkare. Förförstärkaren är inbyggd i radioenheten och förbereder elektronisk signal för ytterligare öka. Detta inbyggda komponenten inbegriper dessutom equalizer och tonkontroll. En ljud-förstärkare, å andra sidan är en separat enhet från bilstereon och används för att ytterligare öka kraften och ljudkvaliteten på radio och kör de olika högtalarna. Om högre kvalitet på högtalare används i bilen, kan förstärkaren skicka en högre effekt för att förstärka högtalarna resulterar i bättre ljudkvalitet. Förstärkaren ställning i ljudanläggningen kedjan är mellan huvudenheten och högtalarna.

Högtalare

Talaren komponenten tar emot en elektronisk signal från bilstereon och förstärkare och förvandlar den till en verklig ljud. Högtalarsystemet består av olika typer av högtalare som ger olika ljud kvaliteter. Diskanten ger högfrekvent ljud, baselementet producerar lågfrekventa ljud, mellanregistret högtalare ger en mittfrekvens ljud mellan diskant och bas, och subwoofern ger den lägsta frekvensen ljudet. Den signal kan formas ytterligare genom huvudenheten gränssnitt.

Kondensator

Kondensatorn ger ljudsystem med extra elektrisk ström. En bils uppgraderade ljud systemet och dess komponenter efterfrågan tillräcklig elektrisk energi för att fungera korrekt. För att undvika att ta för mycket av bilens elektriska ström, kan kondensatorn lagra extra energi som skall användas på begäran utan att påverka bilens elektriska flödet. Ljudsignalen från radioenheten till de andra delarna kommer att störas om det inte har konsekvent kraftflödet.

Aux-ingång Device

Andra komponenter kan anslutas till huvudenheten, som lagringsenheter, bärbart ljud växlare skiva. De är kopplade via ingångar finns bakom eller framför huvudet enheten eller direkt kopplade till effektförstärkaren.


Relaterade artiklar


hur man köper en personlig registreringsskylt i Storbritannien
bygga egna bilmattor
hur man installerar fotsteg på en BMW X5
hur du installerar en takfönster i en Plymouth neon
hur man installerar en Edelbrock förgasare
hur du installerar en stereo i en Dodge intrepid
varför använda ratten täcker?
hur man får en handikappad registreringsskylt i Maine
hur man väljer en motorcykel gps
hur du köper en turboladdare