Hur är bildäck gjort?

Hur är bildäck gjort?

mixer

Råvaror, som gummi och tillsatser, samlas tillsammans för utformningen av gummiblandningar. Gummiblandningen tas till en tung mixer. En rotor inuti blandaren bryter ned gummiblandningen medan andra ingredienser tillsätts. Värme tillförs under blandningsprocessen, ända upp till 170 grader Celsius. En kurativ paket senare läggas till mixern för att göra däcket elastisk. När blandningen processen är klar, är gummi skickas till en kvarn, som har motroterande valsar som skapar en gummi.

Beredning

Övriga komponenter av däcket förbereds av kalender och extrudering. Kalandrar är processen att bindande en stål eller tyg sladden till gummiblandning. Denna process ger ett stål eller tyg bälte. Gummiduk matas in i en maskin som kallas kalendern, som är utrustad med rullar som trycker på sladden mellan två skivor av gummi. Värme tillämpas även att kombinera gummi och sladden. Kalandrar är också för att producera kroppen skikten och inre-liner komponenter.

extrudern Maskinen består av en tunna och ett huvud. Det används för att producera slitbanan och sidoväggarna delar av däcket. Gummiblandningen värms upp och blandas genom pipan som sedan går genom huvudet där trycksatta forma inträffar.

Building

i byggprocessen, är alla komponenter monterade på en trumma att bygga däcket. Först går innerbeklädnad på trumman följt av första och andra organ skikt. Den pärla bunt, som är en tung stålvajer täckt med gummi, då svepte till kanterna av kroppen skikt. En blåsa är uppblåst att tvinga kroppen skikten att skjuta ut från trumman. Däcksidan komponenterna sedan limmas på båda sidor av kroppen skikt och pärla komponent. Bältet komponent, mössa skikt och trampa tillämpas av en annan maskin. Cap skikt, som håller alla andra komponenter på plats, är frivilliga och beror på vilken typ av däck som produceras. De finns främst på däck som används för höga hastigheter.

Torkning

Behandlingsprocessen formar däcket i form och skapar detaljerna på slitbanan och sidoväggar. Den oavslutade däck är inneslutna i en form, och trycket från en uppblåst urinblåsa pressar däcket i formen medan värme tillförs. Formen ger slitbanemönster och letterings på sidoväggarna av däcket. Efter att härdningsprocessen är klar, är däcket befriad från formen och vänster för att svalna.

Finishing

Den färdiga däcket går genom en noggrann inspektion innan den kan släppas för att garantera kvalitet och säkerhet. Däcket är monterad på en maskin som simulerar dess prestanda på vägbanan. Det är då testas för balans och mätningar, samt eventuella defekter.


Relaterade artiklar


hur man installerar en motorhuv (huv) märke på en jaguar
hur man köper en bil subwoofer
Hur får man en motorcykel in-dash satellitradio
hur du ansluter sub-baslådor till en förstärkare
Hur fungerar en elektrisk fungerar bilfönstret?
hur man installerar lastbil avgassystem bromsar
hur du installerar en stereo i en Ford F-serie
hur man installerar en stereo i en Plymouth neon
bygga en baslåda för en PT Cruiser
hur man designar en anpassad bil