hur man prep autos för färg

hur man prep autos för färg

Måleriet en bil är svårt att få helt rätt. Det är en lång process med många steg som leder fram till att måla fordonet. Den svåraste och viktigaste delen av processen är inte att spraya färg, är det fordonet förberedelser innan primer eller färg sprutas. Utan goda förberedelser, ser även de bästa lack dålig

Du behöver:
Sandpapper (120 -, 300-och 600-slippapper)
. . Slipkloss (ett långt och ett kort block).
Vax och fett remover.
Luddfri handduk.
Primer.
Maskeringstejp.
Maskering papper.
Vatten.


1.
Bort delar av fordonet som inte kommer att målas, till exempel speglar och trim bitar. De flesta trim bitar hoppar ut och kan ersättas på samma sätt. Vissa speglar är målade för att matcha fordonet, andra är krom eller svart och behöver inte målas
2
Reparera eventuella skador, bucklor och landningar på fordonet genom att följa. . steg i eHow artikeln "Hur man tar bort stor bil bucklor. " Tänk på att först slipa bort färgen i och runt det skadade området innan några organ spackel eller Bondo.
3.
Använd 120-grit sandpapper och en lång slipkloss att slipa hela bilen. En kort slipkloss kan användas i svåra att nå områden med lång slipkloss. Håll blocken slät medan slipning så att ytan på bilen blir slipas jämnt. Sand tills hela bilen är tråkig och sandade.
4.
Mask bilen för att täcka alla delar som inte ska målas. Använd tejp över strålkastarna, grillen och smådelar som dörrhandtag och nyckelhål. Täck fönstren och däck med papper, och tejpa fast den på bilen så att bandet inte har kontakt med några av den yta som ska målas.
5.
Torka av bilens yta med vax och fett remover och en luddfri handduk. Detta tar bort damm, fingeravtryck och andra oljor på färgytan.
6.
Spray tre lager primer på bilen, så att varje lager torka mellan applikationer. Med hjälp av en slipkloss och 300-slippapper, sand hela bilen igen. Använd inte sand genom primer men sanden ytan av primer för att kontrollera låga vinkeln som kommer att dyka upp som områden inte slipas efter att du går över dem med slipkloss. Dessa områden bör få ett till lager eller två av grundfärg och slipas igen.
7.
Slipa hela bilen, med hjälp av 600-sandpapper och vatten. Håll sandpapper våta med vatten medan slipning så att uppbyggnaden inte repa bilen. Blöt sand i bilen tills den är helt slät. Låt bilen torka.
8.
Torka av bilen med vax och fett remover en gång till. Bilen är nu redo att målas.

Tips och varningar


 • bär ansiktsmask vid slipning och sprutning av primer eller färg. Hoppa inte över slipsteg när de förbereder en bil för färg. Dessa är de viktigaste stegen till en lack.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar bafflar i förväg och Hines långskott
  Felsökning billarm
  Hur får man en personlig registreringsskylt i Kalifornien
  hur man sätter HIDs på din RSX
  om avgasbroms system
  hur du installerar en nackstöd tv i en bil
  hur man kan måla din generator
  hur man installerar en bil larm i en VW Jetta
  höja lastbil säte i en bil
  installera en flip ner tv i bilen