hur däcksdimension påverkar hastighetsmätaren i en bil

hur däcksdimension påverkar hastighetsmätaren i en bil

hastighetsmätaren

hastighetsmätare i nästan varje fordon kör av hastigheten på överföring, inte den faktiska däck. Men några gamla Volkswagens och andra märken och modeller har en hastighetsmätare kabel som går direkt till framhjulen, men detta är ytterst ovanligt. Växlarna som roterar inuti överföringen kommer att snurra på en känd skattesats för varje hastighet fordonet avverkar på, och detta överförs till hastighetsmätaren via en magnetisk nuvarande kallas "Eddy Current. "Ju snabbare de växlar spinn, desto mer elektromagnetiska fält skapas och ytterligare nålen går upp på hastighetsmätaren i instrumentpanelen. Därför, så länge hjulen och däcken är beståndet storlek kommer hastighetsmätaren läsa exakt. Låt oss titta på varför föränderliga däcksdimension skulle påverka hastighetsmätare.

Altered däckstorlek

För dem som har off-road fordon och sätta större däck på för bättre prestanda på spåret kommer hastighetsmätaren att påverkas. Eftersom det är mer yta och en större omkrets på utsidan kanten på däcket, kommer hjulen snurrar långsammare faktiskt vid varje given hastighet än beståndet setup skulle. Därför kommer hastighetsmätaren i fordonet läsa mindre än den verkliga hastigheten som håller på att rest. Likaså ett mindre däck på en låg-ryttare, till exempel, kommer att snurra snabbare än ett bestånd en att behålla samma fart, och därför kommer att göra att hastighetsmätaren för att läsa snabbare än den faktiska kursen reste. Det är viktigt att veta detta för lokal hastighet lagar och säkerhet i allmänhet. Ju snabbare bilen går, desto längre bort hastighetsmätaren kommer att bli. När fordonet sitter fortfarande kommer hastighetsmätaren visa noll med antingen uppsättning däck på. Men när fordonet börjar rulla, växer avvikelsen.

Bra att veta

När däck och fälgar storlek drastiskt förändrats på nyare fordon, kan garantin påverkas negativt, eller helt ogiltigförklaras. Ändra däcksdimension påverkar hur bromsarna fungerar, det påverkar slitage på drivlina och motor, och det påverkar hur fordonet hanterar i alla vägförhållanden. Om du går till större däck kommer bromsarna har mer stress på dem på grund av allt roterande massa för att bromsa. De kan också orsaka att fordonet hantera och styra olika. Om mycket mindre hjul tillämpas, kan fordonet sitta farligt låg och har vrida frågor. Om fordonet har små fälgar och däck och erfarenheter en punktering, kan ramen faktiskt skrapa på marken, orsakar en mycket farlig situation. Kontrollera lokala förordningar innan du byter däck storlek för att säkerställa att inga lagar bryts och säkerhet inte äventyras.


Relaterade artiklar


hur man köper en in-dash dvd-spelare till din bil
hur gasfjädrar arbete
hur man installerar en AEM brute force intaget på en Nissan Titan
hur man köper en absolut bil larm
Hur får man en personlig registreringsskylt i Missouri
hur ändrar främre markörer sida indikator på en Jaguar X typ
hur man bygger en egen glasfiber streck
Hur installerar man en sol övervaka visir video?
hur man installerar eftermarknaden mottagare i bil
instruktionerna för att installera en kall luft RSX intag cfo