Hur fungerar en vinsch arbete?

Hur fungerar en vinsch arbete?

Mekanik av en vinsch

En vinsch kan användas i många olika sätt, men de finns främst på den främre stötfångaren terränggående fordon som fyra hjul köra lastbilar och stadsjeepar. De kan också hittas på släpvagnar för att hjälpa till last båtar eller ATV. Det är en motordriven enhet som innehåller en spole av tråd eller rep. Vissa vinschar använder en 12-volts motor för att driva dem, medan andra använder hydraulvätska från servostyrning enheten. Det senare är mest finns på militära tillämpningar. Deras största undergång är att fordonet har faktiskt vara igång för vinschen till arbete, medan en elektrisk enhet kommer att arbeta så länge som batteriet har ström. När vinschen svarvning, roterar den spolen, som antingen skickar vinschlinan in eller ut, beroende på vilken riktning som valts.

Recovery

Den främsta anledning att ha en vinsch på ett fordon är att hjälpa att få tillbaka Det bör fastna t. ex. i lera eller sand. Vinschen linjen är buffras ut från vinschen och ansluten till ett annat fordon eller något fast via en stor bygel krok på änden av kabeln. Vinschen är sedan i växeln med en omkopplare på kroppen, när spänning finns, är kabeln förs tillbaka mot fordonet och buffras på vinschen, effektivt få fordonet misslyckades

Säkerhet och saker att veta Det är bra när man köper en vinsch för att veta vikten av fordonet kommer det att installeras på, eftersom olika vinschar är klassade för specifika viktgränser. Till exempel är det inte en bra idé att sätta en vinsch med 5000-pound max dra betyg på en 5000-pound fordon för om fordonet är strandsatta i lera eller sand, kan det effektivt väga mycket mer. En bra tumregel är att sträva efter 1 u00BD fordonets vikt att dra rating av vinschen. Ett u00A3 5. 000 fordon ska vara bra med en 8. 000-pound vinsch. Bär alltid skyddshandskar när greppa stål vinschlinan eftersom det tenderar att fransar och kan lätt skära en hand. Det är en bra idé att placera en tung jacka eller annat mjukt vikt i mitten av vinschen linje när du drar, för om kabeln snaps, kan det frigöra en massa energi på en gång och snap våldsamt. En vikt kommer att överföra energi till marken och göra det säkrare för alla runt omkring det.

Dessutom är det en bra idé att dra för endast 30 sekunder åt gången med en elektrisk vinsch modell, skulle bli så att motorn inte är varm och brinner upp. En hydraulisk vinsch kommer inte att uppleva detta och har ett 100 procent dra cykel. Med en elektrisk modell, dra i 30 sekunder och vänta i en minut, upprepa tills fordonet är gratis.


Relaterade artiklar


hur tråd dimljus på en GMC Sierra
Hur man väljer ett GPS-system i realtid trafikinformation
hur man installerar signallampor på motorcykel
hur man köper en Lojack system för en SUV
hur man använder en återanvändbar luftfilter för din bil, lastbil eller suv
hur du installerar en takfönster i en Acura Integra
hur man köper högtalare polk bil
hur du anpassar bromspedaler i en bil
hur man installerar en popup-taklucka
hur du installerar en soltak i en Cheva Silverado