Hur bakljus arbete?

Hur bakljus arbete?

svans lamporna på svansen på bilen

bakljus, kallas så för deras bakåtvänd plats på sluttampen av ett fordon, är en viktig säkerhetsfunktion som indikerar ett fordon till platsen närmar trafik. Baklyktor är vanligen små glödande eller lysdiod (LED) lampor innesluten i ett vattentätt plasthus i den bakre däck på bilen, lastbilen eller motorcykel. Att förstärka ljus, baklyse kapslingar består ofta reflekterande material som förstärker ljuset och göra den ser större och ljusare. Baklyktor är vanligen röda eller klart i färg, även om många stater reglera viss färg bakljus och begränsa användningen av tydliga lagerhus baklykta. Slutligen kan bakljus utökas genom blinkers, bromsljus, back-up ljus eller andra ljusarmaturer specifika för märke och modell av fordon.

Bakljus Arbetet Relay

För att fungera effektivt, bakljus måste belysa på natten och under dåliga väderförhållanden. Eftersom förare är i huvudsak om framåtvända synlighet och sällan tänker på den bakre delen av fordonet, tillverkare knyter svansen ljus belysning till driften av strålkastarna, när föraren slår på strålkastarna-eller, vilket är vanligt i nyare fordon När en ljussensor aktiverar strålkastarna-baklyktor automatiskt tänds också. Denna automatiska aktivering uppnås genom att placera bakljusen på samma relä som strålkastarna, i huvudsak är bakljus kopplas till samma switch som aktiverar strålkastarna, vilket får dem att komma på när som helst den framåtriktade strålkastare aktiveras <. h2> bakljus ska kopplas till batteriet I vissa situationer måste en förare att använda strålkastare och bakljus när fordonet inte är igång. Av denna anledning strålkastarna-och därmed baklyktor-är kopplade direkt till fordonets batteriet. I en normal konfiguration ansluter ledningar negativa (jord) bly av strålkastarna och bakljusen till fordonets chassi och slutligen tillbaka till den negativa polen på fordonets batteri. De positiva kabeldragning leder ansluts först till en switch, då en separat tråd leda förbinder växla till batteriets positiva resultat. När omkopplare är i sitt normalläge, lämnar det en öppning i den elektriska kretsen, och belysningen ska vara avstängd. När föraren (eller, som nämnts ovan, en dator) aktivera omkopplaren är dock kretsen klar och både strålkastare och baklyktor belysa.

bakljus Mean Säkerhet

Som beskrivits i ovan, bakljus tjäna syftet att visa den bakre kanten av ett fordon för mötande trafik när den omgivande belysningen är inte tillräckligt för att närma förare att noggrant mäta form och storlek fartyg. För att bidra till att avvärja eventuella olyckor, statliga och federala föreskrifter mandat bakljus på bilar, lastbilar, motorcyklar och andra fordon som använder offentliga vägar. Om en baklykta skulle bränna ut, blir skadade eller upphöra att fungera, föraren av de drabbade fordonet kan möta en ökad risk för olyckor, för att säkerställa att föraren är medveten om situationen, de flesta stater och kommuner kräver poliser till dra över föraren och utfärda en varning eller citat.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en bilstereo
hur man byter ett däck på en expedition
hur man kan måla din bromsok
hur man väljer funktioner på din bil navigationssystem
hur färgton bakljus med spray
hur du installerar en stereo på en motorcykel
om Pioneer ljud
hur man installerar dimljus på bilens tak
hur nyans Honda Civic fönster
hur man kan förbättra gas körsträcka genom att ändra dina däck