hur man målar inre delarna av en bil

hur man målar inre delarna av en bil

Att veta hur man målar, inre delar av en bil kan vara användbart för några olika situationer. Du kanske vill måla inre delar för att få en mer anpassat utseende för din bil. Du kan måla allt en färg så att allt passar, eller gå riktigt anpassade och måla olika delar olika färger. Målning inre delar kan också bidra till att täcka gamla inre delar som har bleknat eller repad. Lär dig att måla inre delar av en bil och städa upp eller anpassa din rida idag

Du behöver:.
Handduk
Maskeringstejp.
Maskering papper.
Grå instegsskydd pad (finns på fordonsindustrin färghandel).
Biltvätt tvål.
Vatten.
Svamp.
Primer för vinyl (finns på bil-butik).
Färg för vinyl (finns på bil-butik).


1.
Bort inre delar som ska målas, om möjligt. Om delarna inte kan tas bort, använd maskeringstejp och papper för att täcka omgivande områden. Använd ett gammalt lakan för att täcka sätena.
2.
Tvätta de delar som ska målas. Skrubba dem med tvål, vatten och en grå nötning pad. Detta tar bort smuts, damm och eventuella skyddande renare använt tidigare. Rengöringsmedel som Armor All orsaka färg att lossna och flaga. Den tvål och instegsskydd pad skurar städare och lämna en matt yta. Se till att alla av den yta som skall målas är tråkigt och inte glänsande. Upprepa tvättningen och skrubba så många gånger som behövs. Låt ytan torka ordentligt.
3.
Applicera tre eller fyra lager primer med ljus, även stroke. Grundfärgen täcker alla små repor eller defekter och gör det möjligt att måla att fästa bättre på den del. Låt primern torka helt mellan lagren.
4.
Spray fyra eller fem skikt av färg med ljus, även stroke. Färgen är tunn och vattnig, så använd mycket lätta drag för att förhindra körs i färgen. Använda flera ljus lager ger ett mycket bättre resultat än att använda färre tunga rockar. Låt varje lager torka innan en ny kappa.

Tips och varningar


 • Måleri inre delar i varmt och torrt väder ger bättre bindning av färgen. Målning i vått eller kallt väder kan orsaka att färgen inte torka helt.
 • Spraya inte färg eller primer utan att bära ansiktsmask. Håll alla dörrar öppna för ordentlig ventilation, även om du bär en ansiktsmask. Använd inte blanka yta färg på områden som instrumentbrädan. Belysning och solen skina på dessa områden och kan orsaka ljuspunkter som kan sudda visionen av föraren.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper en pionjär enhet bil huvud
  hur man gör en lastbil avgassystem högre
  hur du lägger till ett extra uttag till en bil
  installera barer rock nerf
  hur man fäster spoilers till bilar
  hur man köper Foose hjul
  hur man installerar glas förpackningar
  hur tyst bilen larm så fort som möjligt
  hur du installerar en navigationssystem i en 2004 till 2007 jeep
  hur man installerar en bil larm i en Mitsubishi Eclipse