hur man målar en lastbil i kamouflage

hur man målar en lastbil i kamouflage

Kamouflage är en bra färg för en lastbil av flera skäl. Camouflage färg döljer imperfektioner i kroppen av lastbilen, det döljer smuts och damm uppbyggnad och det kan dölja trucken om du använder det för jakt. Camouflage anpassar också hela din bil, gör ett uttalande om dig och din stil. Från löv och kvistar till officiell kamouflagemönster som Mossy Oak och Advantage, kan du måla en lastbil kamouflage för att matcha dina behov
1.
Maskera något område av lastbilen som du inte vill måla. Använd maskeringstejp för att täcka ljus, trim bitar, handtag och andra små områden. Använd maskeringstejp papper och tejp för att täcka vindrutan, fönster och däck.
2.
Sand hela lastbilen med 80 slippapper sandpapper. Detta tar bort befintliga klarlack och översta lagret av färg. Primer fastnar inte på blanka ytor, så sand varje plats som kommer att vara fyllda och målade.
3.
Applicera tre eller fyra lager primer, så att varje lager att torka. Låt primern torka helt och sedan sand hela lastbil med en slipkloss och 120-slippapper.
4.
Spray en basfärg på trucken. Använd en olivgrön färg eftersom det smälter väl med andra färger du kommer att tillämpas. Använd två tunna, jämna drag i olivgrön färg. Låt det torka ordentligt.
5.
Hjälp av en stencil gren, håll den på trucken och tillämpa mörkbrun eller svart färg för att fylla den i. Använd färgen lätt i mitten av filialen och tyngre mot kanten av stencilen att ge trädet några djup. Använd denna stencil hela lastbilen, vrida den för att göra större träd och fler grenar. Låt den här färgen torka innan du flyttar till nästa steg.
6.
Placera gräset stencilen nära botten av trucken och använd en ljusare grön än basen olivgrönt. Vrid gräset stencilen åt lite olika håll när du målar, men håll det ner till den nedre delen av fordonet. Låt denna färg att torka.
7.
Spray bladet stenciler med hjälp av röd och orange färg. Spraya bladen orange och spreja därefter kanterna av bladen med röd färg. Detta gör att bladen ser mer verklig och levande.
8.
Lägg till ogräs eller snår stencil med bruna och gråa färger. Måla schablonen brunt och sedan gå över den lätt med grå färg i små sektioner. Håll färgen kan längre tillbaka för att skapa en mjuk effekt av färg.
9.
Applicera två eller tre lager klarlack för att skydda kamouflage färgen på bilen. Låt tydliga torka helt.

Tips och varningar


 • alltid primer och färg i varmt och torrt väder om du inte har en komplett inomhus lackboxen. Våt eller kall väderlek kommer inte att tillåta att färgen ska torka ordentligt.
 • aldrig sand eller spray primer eller färg utan en ansiktsmask.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar vinterdäck
  hur man byter vattenslangar i en Nissan Pathfinder
  hur man byter högtalare bilstereo
  installera carter bränslepumpar
  hur man installerar en sol tak i en Dodge intrepid
  hur man handlar en bärbar satellitradio
  hur man köper en accelevision bil DVD-spelare
  hur man hittar en mittkonsol system bil teater
  om marken effekter kit
  hur du skapar egna fälgar