hur man målar en bilram

hur man målar en bilram

Metallytor all rost över tiden om inte ordentligt förberedda och vårdas. Truck ramar är inte annorlunda. Truck ramar utsätts för smuts, lera, vatten, snö och andra vätskor från vägens yta. Ramen håller hela lastbilen tillsammans och är hur motorn hålls på plats. Ramen bör tas om hand och åtgärdas så att den inte rosta och skadas. Rost kan tränga ramen och så småningom göra hål, vilket gör ramen instabila och osäkra. Lär dig att måla en bilram att hålla din lastbil och ram i den bästa formen.

Du behöver:
sandbläster
. Självetsande primer.
Automotive primer.
Automotive färg.


1.
Skilj ramen från lastbilen. Detta kräver unbolting och ta bort ramen från lastbilen. Börja under bilen och ta bort allt från ramen. Ramen bör vara naken med den tid du är klar.
2.
Ställ ramen på två bockar eller två rekvisita så att det inte sitter på marken. Använda en sandbläster, Sandblästra hela ytan på ramen. Se till att Sandblästra sidorna och undersidan av ramen. Rengör området och ta bort alla sanden när du är klar.
3.
Spraya ramen med självetsande primer. Detta skyddar metallen från ytan rost om du inte planerar att måla den direkt, men det gör också att fordonsindustrin primer att ansluta sig till metallen.
4.
Prime hela bilram med tre tunna lager av fordonskomponenter primer. Spraya grundfärg på undersidan av ramen först och sedan åt sidan. Följ med upp på ramen. Låt varje lager torka.
5.
Måla bilram med tre eller fyra tunna lager av färg. Använd ljus, även stroke, med utgångspunkt i undersidan av ramen. Se till att få in alla hörn och sprickor på ramen så att rost inte kan nå någon del av metall. Låt färgen torka innan du tar bilden.

Tips och varningar


 • Ta bort alla sand från området av ramen efter blästring. Om sand ligger runt ramen, kan det bli i luften medan du målar och blanda med färg. Detta lämnar små knölar i färgen och kan så småningom falla ut, vilket orsakar rost för att kunna komma till metall.


 • Relaterade artiklar


  hur du gör din egna "blackout ljus" för mindre än en tank
  hur du installerar en soltak i en Cadillac Escalade
  hur du anpassar eller ersätta din auto platser täcker.
  hur man installerar en bil subwoofer & förstärkare
  välja en färg färg för min bil
  hur man installerar en anslutning släpvagn ljus på en Cheva
  hur man bygger en bil subwoofer
  hur man målar en rc bil organ
  om billjud system
  Felsökning av en bil subwoofer