hur man kan sänka en lastbil med bladfjädrar

hur man kan sänka en lastbil med bladfjädrar

Om du är en lastbil ägare och vill ut som en snygg, låg-till-mark-kryssaren utan sprita ut en stor mängd kontanter, kanske du undrar om det finns att göra-det-själv-alternativ för att sänka din lastbil. Många lastbilar är utrustade med bladfjädring i bak. I huvudsak är bladfjädring metallbitar (eller blad) staplade på varandra och böjd att ge en kudde när man pekar gupp. Även om detta suspension setup kanske inte lämpar sig för prestanda så mycket som andra system, men det ger enkel tillgång till en väl-och-true sänka teknik för din lastbil, om än bara den bakre halvan.

Du behöver:
Hylsnyckelsats
. Jacks.
Pallbockar.


1.
Jack lastbilens bakre axel upp från marken tills däcken är inte längre vidrör. Ställ domkraften upp står under ramen så att ramen och bakaxeln stöds separat.
2.
Använd Hylsnyckelsats att lossa och ta bort bultarna som håller bladfjädrar på ena sidan av trucken. Bladfjädrar är normalt monterade ovanpå bakaxeln, men kan 3 till 4 inches lägre uppnås genom att bläddra i fästen över så att de vilar på botten av axeln. Vänd fästet till den nedre sidan av axeln och sedan dra åt bladfjädrar tillbaka ner på plats.
3.
Upprepa Steg 2 för den andra uppsättningen av bladfjädrar på motsatt sida av trucken. Dra jack sticker ut från under ramen och sedan sakta sänka bilen från domkraften.
4.
Ta lastbil för en satsning för att se hur ditt sänka jobb har påverkat dess hantering.

tips och varningar


 • Genom att ha en butik "kapa fjädrar" på framsidan spiralfjädrar, kan du sänka fronten på lastbilen för att matcha den bakre undre för ungefär halva priset.


 • Relaterade artiklar


  hur man ska värdera bärbara bil dvd-spelare
  Hur får man en personlig registreringsskylt i Montana
  installation bil ljudförstärkare
  hur man köper det högra fönstret färgtonen för din bil eller lastbil
  hur du hittar den bästa in-dash satellitradio
  om marken effekter kit
  hur du installerar en stereo i en geo tracker
  hur run-flat däck arbete
  Hur får man en personlig registreringsskylt i Colorado
  hur man byter en bil konsol