hur man installerar en kall luftintag i en Cherokee

hur man installerar en kall luftintag i en Cherokee

Den robusta Jeep Cherokee har alltid varit en av de mest populära sport utility vehicles. Standard alternativ från Jeep har hållit upp med alla krav som dagens nya, mobila familj. Men ibland även en stor bil har brister att åtgärda. Jeep, precis som alla andra tillverkare, aldrig helt konstruerade ett luftintag för prestanda. Installera en kall luftintaget i en Cherokee för mer makt och mer körsträcka ur varje tank. Cherokee popularitet fortsätter att förbättringar kan göras till sin plattform som gör det presterar bättre när det åldras genom tillägg av nya effektivare komponenter.

Du behöver:
Filterkit, # 63 till 1. 545 (se länk i Resources)
. Skruvmejsel.
Brukskniv.
Wrench.
Tång.


1.
Höj suffletten och koppla den svarta, negativa kabel från batteriet efter parkering Jeep Cherokee i ett väl upplyst område. För att installera en kall luftintaget i en Cherokee tar några enkla verktyg som kan placeras i motorrummet för räckhåll. Ta en brukskniv, skruvmejsel och tång. Leta reda på fabriken luftintaget rör och luft lock.
2.
Koppla röret fabriken intaget från spjällhuset nära toppen av motorn. Lossa slangklämman och dra röret från intag halsen. Följ röret till luften inkorgen och ta bort den övre rutan luftintaget genom att lossa klämmorna. Denna fabrik utrustning skall behållas eller kasseras på lämpligt sätt.
3.
Dra åt distributör håll ner fästanordning bara tillräckligt så att det är tätt. Distributören bostäder kommer att behöva vridas så att vakuum kapseln också pekar i samma riktning som den gamla behållaren innan det togs bort. Både distributören rotorn och vakuum kapseln måste placeras så de gamla var så att tidpunkten kommer att vara tillräckligt nära det ursprungliga för att få motorn igång. Mixas och matchas rotorer och kanistrar vakuum kan hindra motorn från att starta, vilket eliminerar möjligheten att rätta tidpunkten.
4.
Lossa och avlägsna de sex behålla fästdon av grillen. När skruvarna är ute, kommer du att kunna luta upp gallret mot vindrutan och dra uppåt för att lossa gallret från fronten klipp. Dra ut gallret så att lägre luft rutan och kanal kan tas bort. Kontrollera om din Cherokee är utrustad med ett vakuum kapsel som förhindrar gallret kommer ut. Ta bort kapseln genom att ta bort bulten som håller den på plats.
5.
Ta bort skruvarna som håller lägre luft rutan på plats, med hjälp av en skiftnyckel. Ansluten till lägre luft boxen är den luftkanal som trattar luft i fabriken luften rutan. Dra upp den nedre luft tratt för att separera. Dra upp på den nedre luft rutan för att ta bort den och inloppet röret i luften tratten som togs bort från nedan.
6.
Installera en kall luftintaget fäste att använda en befintlig ankarpunkt från den övre halvan av den gamla luften rutan. Seat K N filter kit värmeskölden på plats med öppningen riktad mot fordonets front. Fäst värmeskölden på fästet och fästpunkter befintliga monteringsplats av det gamla fabriksområdet luften rutan.
7.
Lägg i två slangklämmor runt flexibla armbåge nya luftintaget och fäst ena änden runt spjällhuset av motorns insugningsrör. Med samma plats som den där fabriken luftslangen är det nya röret sedan in i den öppna änden av armbågen och resterande slangklämmor säkras kring det nya röret och gummikrök.
8.

Flytta den öppna änden av den nya luftintag till öppningen i K N Cold luftintag värmeskölden. Det kommer att införas i hålet och den konformade luftfiltret ska säkras till slutet med en slangklämma och skruvmejsel. Fäst främre gallret på plats. Anslut den svarta, negativa kabeln till batteriet.

tips och varningar


 • Rengör spjällhuset nacken med rakhyvel och rengöringsmedel för att göra en bra tätning för nya flexibla armbågen. För Cherokee med vakuum kapsel, säkra vakuum kapseln till K N värmeskölden. Täck spjällhuset med en trasa när det utsätts för.
 • Varje material som faller i ett öppet spjällhuset har en väg i den inre rörliga delar av en motor. Låt aldrig skruvar eller rör eller bitar av smuts och skräp att komma in i motorn på grund öppningen lämnas utan tillsyn.


 • Relaterade artiklar


  hur du installerar en stereo i en Nissan Altima
  hur man installerar spinning fälgar
  hur man installerar en anpassad växelspak
  hur man ska hantera en bullrig in-dash satellitradio
  hur man installerar en spoiler
  hur du installerar en soltak i en Dodge Caravan
  hur man gör motorcykel säten
  hur man tråd en cpu i en bil larm
  hur man köper hubcaps
  hur OnStar fungerar