hur man gör en låda högtalarlåda

hur man gör en låda högtalarlåda

Detta är en förenklad plan för att bygga en grundläggande sluten låda

Du behöver:. .
Högtalare du vill bygga inneslutningen för med spec
 ark medföljer.
.
Plywood och trä arbetsredskap.
.
Grov tråd däck skruvar.


1.
Det första steget är att bestämma hur mycket luft utrymme högtalaren är konstruerad för. De flesta högtalare, speciellt sub bas, kommer med ett datablad som visar hur mycket luft utrymme måste i lådan för bästa prestanda. Detta antal speglar vanligen vad som behövs för en sluten låda för att få "platt" prestanda. "Flat" betyder mer eller mindre lika prestanda över hela sortimentet att högtalaren kan återge. Portad lådor, och bandet lådor passera ger ett starkare återgivning av ett visst frekvensområde eller "peak" och få mycket mer komplicerat att bygga. Gå till länken i resurser i den här artikeln om du vill ta itu med en mer komplex låda.
2.
Därefter fästa er inhägnad ut. Om det kommer in en bil du har att ta hänsyn till där boxen kommer att placeras, och hur mycket utrymme du har att arbeta med där. I ett hem du kommer förmodligen bara göra en rektangulär låda. För att avgöra vilka dimensioner din låda bör ta tillverkarens rekommenderade luftrum, och bygga din låda att ha så här mycket utrymme inuti. Låter enkelt va? Jo för att verkligen göra det rätt måste du ta hänsyn till luftrummet talaren själv tar upp. Detta är oftast i spec. blad. Om det inte är, är en ganska exakt uppskattning: en 8 "bas tar upp 0,03 cu. ft, 10 "-. 05 cu. m, 12 "-. 07 cu. ft och en 12 "-. 10 cu. ft Kom ihåg att lägga detta till storleken på din låda. Om din box går in i en bil, och måste vara en udda form du behöver för att skilja varje avsnitt i en form som du enkelt kan hitta volymen för, och lägg till resultat tillsammans. För en triangel form en påhittad utanför torg för att hitta den volym och ungefär dividera med hälften. Ju mer oregelbundna triangeln mindre exakt detta är. Kom ihåg att volymen är i kubik måttenheter, HxBxD, en 1 cu. ft box är 1728 cu. inches eftersom 12x12x12=1728. Så du kan dela den av tillverkaren rekommenderade luftrum av 1728, för att få längden på ena sidan av kapslingen i inches om det vore perfekt kvadrat. Detta kan vara användbart vid beslut om storleken på din låda. Om du bara har 6 "vertikalt utrymme och behöver en 1 cu. m låda kan det vara 6 "x24" x12 ". Du måste använda en del geometri kunskaper med komplexa former. Ju närmare den exakta luftrummet du bygga lådan desto bättre kommer den ljud. Det är därför du vill rita ut först, och rita om den ett flertal gånger om nödvändigt för att ha en form som passar den plats den skall monteras, och har ordentlig luftspalt. Kom ihåg att om du monterar två högtalare i en låda luftrummet måste vara dubbel, och ett centrum avdelare kommer att göra det låter bättre.
3.
Nästa bygga lådan med hjälp av ritningen som ett mönster. Du kan även använda kartong, och monterar en mock-up av boxen om man måste vara mycket udda i formen, och använd kartong som ett exakt mönster. Använd grovt däck skruvarna ca 1 1 /2 "långa. Förborra hålen med en 1 /8 "borr så plywood inte delas. Om dina högtalare inte levererades med en mall för att skära monteringshålet, använda en sträng, och penna för att göra ett perfekt runt hål för högtalaren (s). Skruva ett däck skruv i ungefär halvvägs i den exakta mitten av där du vill montera högtalaren och mäta den exakta radie av högtalaren monteras läppen. Det är inte precis den nominella storlek på högtalaren. Dvs det är inte alltid 5 "för en 10" högtalare. Mät läpp exakt från sida till sida. Kom ihåg att antingen köpa tråd klackar för att montera ledningar genom rutan eller åtminstone borra ett litet hål, och köra kablar genom det, och försegla den. Jag rekommenderar att köpa klackar från en elektronik återförsäljare. De ser fina, och fungerar bra. Se till att din nedskärningar på plywood är exakta, och kvadratiska eller mottagaren inte är mycket attraktivt. Kom ihåg att ta bladet curf beaktas. Den curf är mängden trä bladet bort när det är sågning. Det är vanligtvis 1 /8 ".
4.
Om talaren inte kom med packning, använda multi-purpose tätningslist från en järnaffär. Limma tätningslist mycket nära den yttre kanten av högtalaren hålet. Mest tätningslist är självhäftande, om inte köpa 3M trimma lim eller något liknande. Täta rutan från insidan med silikon. Täta tråden klackarna var de kommer igenom också. När du monterar högtalaren Jag rekommenderar att använda "T" nötter från järnhandeln. De håller mycket bättre, och göra det lättare att ta bort högtalaren och lägger tillbaka den igen medan du bygger din låda. Bara borra ett hål av den storlek som rekommenderas i anvisningarna med ett "T" nötter (oftast 1 /4 "eller 3 /8"), och peka på nötterna på plats i hålet med en hammare. Nu täcka rutan med några trevliga matta, eller noshörning linje utsidan. Var kreativ, och att det ser bra ut. Var stolt över ditt arbete.

Tips och varningar


 • Om du vill port din box lägga ca. 5% till luftrummet. längden på basreflexrör effekter ljudet av din box kraftigt. Ju längre röret desto lägre frekvens den toppar på. röret bör inte vara närmare än ca 2 "från baksidan av boxen. Börja med en lång basreflexrör, och trimma den sakta i 1 /4 "steg tills det låter som du vill. En liten skillnad i längd kan göra stor skillnad i ljud.
 • Ju närmare du kommer till exakt luftrummet, och ju bättre du försegla inneslutningen desto bättre kommer att ljuda.
 • Arbeta med sågar, borrar och annan träbearbetning utrustning är i sig farligt. Använd ögonskydd, och använd inte sågar utan rätt skydd.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper klädslar för din bil eller lastbil
  hur man byter portabel satellit-radio
  hur du installerar en soltak i en Ford Focus
  hur man använder en återanvändbar luftfilter för din bil, lastbil eller suv
  hur du installerar en stereo i en VW Passat
  om krom hjul
  hur man får en handikappad registreringsskylt i Michigan
  hur man ansöker vinyl till bil eller lastbil med den våta metoden.
  hur man installerar en CD-spelare i bilen
  hur du kan få en kropp hiss på en lastbil