hur du tar bort en fabriksinstallerad 2002 radio ford focus

hur du tar bort en fabriksinstallerad 2002 radio ford focus

Om du behöver reparera eller byta radion i 2002 Ford Focus, ta bort det fabriksinstallerade radion är inte en enkel fråga om poppar ut. Ford tar några åtgärder för att förhindra stereo stöld. Du behöver en särskild uppsättning verktyg för att ta bort en Ford radio, som används med i hålen på apparatens höger och vänster sida. Dessa kan hittas på någon affär med bildelar elektronik, men ett ljud specialitet butik är det bästa stället att gå. Dessutom har en fabrik Ford radio en speciell kod som stöldskydd som aktiveras vid borttagning. Du kommer inte kunna arbeta igen utan säkerhetskoden

Du behöver:. . .
Ford verktyg radio borttagning


1
Öppna huven och koppla bort kabeln från Ford Focus negativa batteripolen.
2.
Sätt U-formade demonteringsnycklarna i hålen som finns i varje sida av radio /stereoanläggning. Detta frigör enhetens fästklämmor. Om du får speciella verktyg från en ljud-specialist, kan de fäster i klipp, och du kan sedan dra ut enheten.
3.
Dra U-formade verktyg utåt försiktigt bort enheten från konsolen. Dra ut det så rakt som möjligt. Om du shimmy enheten och försök att dra ut den i en vinkel, kan det fastna.
4.
Koppla ur alla kontakter till radion från baksidan. Detta inkluderar strömförsörjning, marken, antennen och högtalarkablar. Det kan också finnas ett plast fäste för att ta bort enheten från.

Tips och varningar


 • Om du installerar denna eller annan radio enhet med en tangentkod anti-stöld Systemet måste du ange en säkerhetskod för enheten att fungera igen. Koden finns i Focus ljud bruksanvisningen. Om koden är felaktigt inmatat tre raka gånger, måste du vänta 30 minuter innan du försöker igen. Efter 10 misslyckade försök rak, kommer enheten att stängas helt ner och inte fungera utan tillverkaren omfördelningar det.


 • Relaterade artiklar


  Hur fungerar ett insynsskydd fungerar?
  hur man köper en Lojack system för en bil
  hur man byter en dörr högtalare i en Ford Escort
  hur man kan öka hästkrafter med en kompressor
  hur man böja aluminiumrör
  hur man installerar en bil larm i en Mitsubishi Eclipse
  hur man uppdatera en bil med gör-det-själv eftermarknaden delar
  hur gasfjädrar arbete
  Hur installerar man en sol övervaka visir video?
  hur man installerar en eftermarknad ljuddämpare