hur OnStar fungerar

hur OnStar fungerar

Du behöver:
skruvmejsel
. Ratchet.
8-mm-uttaget.
Philips skruvmejsel.

Funktioner

OnStar är en relativt ny teknik som används i bilar för att ge akut bistånd, samt ett sortiment av extra funktioner. Det är endast designad av General Motors Company (GM), så bara bilar som tillverkas av GM efter 1996 kommer att ha möjlighet till detta. Genom att använda tre knappar placerade nedanför backspegeln, kan en förare få hjälp i händelse av en olycka, få vägbeskrivningar till en destination, eller ringa ett telefonsamtal från insidan av bilen.

OnStar s ursprungliga syfte var att ge livräddande bistånd genom sina automatiska Crash reaktion. Sedan starten har pågående tekniska utvecklingen skapade ett mångsidigt system. Ytterligare funktioner inkluderar tillgång till Internet, information om lokala attraktioner som företag, restauranger och hotell, stulna fordon bistånd, vägassistans och diagnostik fordon

Funktion

OnStar förmåga består av fyra olika typer av teknik: röstigenkänning, cellulär, som ett Global Positioning System (GPS) och fordon telemetri. Den röstigenkänning och cellulära tjänster arbeta bort en fordonsenhets Comm och gränssnittsmodul som ansluter bilens antenn signal till OnStar's mobilnät. Konsolen är röststyrda och handsfree, med bilens högtalare som mottagare. Eftersom denna modul är fastprogrammerade i bilens elsystem, det är också ansvarig för fordonet att köra diagnostik. Denna funktion kan spåra och rapportera om status för din motor och transmission system, utsläpp system, låsningsfria bromsar, krockkuddar, liksom annan information.

GPS-mottagaren och fordon telemetri teknik som kallas OnCore, använder radiosignaler för att bestämma den exakta platsen för din bil. Detta gör att bilen kan kommunicera med OnStar Call Center med hjälp av fyra olika satellit locators. Denna teknik är det som möjliggör den automatiska Crash Response funktionen för att anmäla call center för din plats i händelse av en krasch.

Typer av utrustning

Det cellulära nät "konvertering från analoga till digitala signaler har krävt GM att uppgradera dess system därefter. Varje ny GM bil är utrustad med OnStar. Som tillverkats innan de analoga /digitala övergången kommer att ha ett annat system installerat i förhållande till de nyare modellerna av idag. För närvarande finns det tre typer av utrustning i bruk, men endast två av dem kan manövreras.

OnStar första design byggde på analog teknik endast, och kan bara arbeta bort av analoga mobilnät. Som sådan blev denna utrustning oanvändbara som den 1 januari 2008 och inga uppgraderingar finns tillgängliga. Den andra konstruktionen är analog /digital färdig, måste innebörden några bilar med utrustningen förbättras så för att systemet ska fungera. Den tredje är baserat på en dubbel-läge som använder både analoga och digitala signaler. Inga uppgraderingar behövs för dual mode-systemet.


Relaterade artiklar


hur man köper en kenwood enhet bil huvud
hur man gör en lastbil säng täcka
Hur får man en personlig registreringsskylt i Rhode Island
hur man installerar en in-dash satellitradio
hur du kan hjälpa ditt fordon andas bättre.
hur du installerar en bil larm i en Pontiac Grand Prix
om backspeglar bil kameror
hur man köper antika fälgar
installation bil ljudförstärkare
hur du installerar en soltak i en Chrysler Town & Country