Vad gör en varvräknare åtgärd?

Vad gör en varvräknare åtgärd?

Takometrar, som mäter varvtal, eller varv per minut av en bils motor, ger värdefull information om hur snabbt och hårt en bilmotor fungerar. Nedan följer en kort lista över vad takometrar mäta och hur de skapar ett fönster till en bil som körs motorn

Du behöver:.
Platt skruvmejsel
Philips skruvmejsel.
Skiftnyckel /hylsnyckel.
Avbitartång.

motorns vevaxel Rotations

En varvräknare mäter hur många gånger en bils motorns vevaxel snurrar, den del som är ansvarig för att flytta motorn kolvar upp och ner i bilens motor cylindrar . En vevaxel varv är lika med en rpm (varv per minut).

Varvtal och varvtal

En varvräknare komplimanger en hastighetsmätare som mäter miles per timme att en bil färdas. Som regel motorvarvtal öka miles per timme öka, men varvtal är mycket volatila, med möjlighet att gå upp och ner dramatiskt inom några sekunder beroende på hur en bils motor är snabbare och /eller snabbare hos dom.

Takometrar och Manuell Transmissioner

Takometrar är mest användbara i bilar som har manuella växellådor, som gör att förare stort spelrum när det gäller hur och när de flytta bilens sändningar. För att maximera bränsleeffektiviteten och motorns prestanda bör manuell växellåda fordon flyttas inom vissa rpm intervall. Takometrar lämna denna information

Takometrar och motorns arbete Rate

Ju snabbare en motorns vevaxel snurrar, som omvandlas till en snabb rörelse motorn, ökad stress och en motor upplevelser. Alla takometrar har orange och röda zoner på sina rattar, färger som representerar motorns arbete zoner takt fara.

Varvtal och motortemperatur

Ju snabbare en bilmotor snurrar, få mer friktion och värme i motorn. Även takometrar inte direkt mäta en motors temperatur, de ger en allmän idé om hur varm en bil motorn är igång.


Relaterade artiklar


hur man hittar en dvd systemet med flera bildskärmar för din lastbil
ledningar lysdioder
Så här handlar för företag Färgtoning
hur till hamn och polera spjällhus
hur du konfigurerar ett GPS-system bilnavigering
gäller att lösa en bilstereo förstärkare
hur man installerar en stereo i en Pontiac Bonneville
hur man hittar information om vad droger faller in i schema 1
om Pioneer ljud
Definitionen av kapitaltäckningskvot