Hur fungerar en subwoofer förstärkare?

Hur fungerar en subwoofer förstärkare?

Du behöver:
platt skruvmejsel
. Philips skruvmejsel.
Skiftnyckel /hylsnyckel.
Avbitartång.

Signalinmatning

En subwoofer amp fungerar från samma el som tillbehör i fordonet, vilket betyder att det fungerar på 12 volt ström. Den utgående kablar från stereon, oavsett om de är vanlig högtalarkabel eller patchkabel, riktar sig till inloppssidan av förstärkaren. Oavsett ljud stereon lägger ut matas in i förstärkaren innan det kan bli till en högtalare, och i detta fall är den specifika talaren en subwoofer. Så gör vad en subwoofer förstärkare som skiljer sig från en vanlig en?

Signalförstärkning och filtrering

Förstärkaren tar signalen kommer in den från stereon och bokstavligen förstärker den inom kretsen av förstärkaren. På detta sätt är effekt på utgången på förstärkaren mycket större än antalet watt som kommer in i den. Medan alla förstärkare kan öka signalstyrkan är subwoofer förstärkare tillverkade speciellt för bas. Därför är de tillverkade med komponenter som begränsa eller filtrera bort de övre frekvenserna, så att endast de låga ljuden komma genom förstärkaren. Denna process eliminerar sätta mellanregistret och höga frekvenser räckvidd genom subwoofern, vilket är en låg rad talare. Resultatet är rena, fräscha bas som inte är rörigt med andra ljud.

Signalutgång

utgången på förstärkaren har bestämmelser för att ledningar krok högtalare eller patchkabel direkt från den till en subwoofer. Detta eliminerar risken för att den lägsta signal som går genom andra högtalare i systemet, såsom midrange-eller diskant, som återger den övre änden av ljudspektrumet. Vissa förstärkare har inbyggd "crossover", som tillåter användaren att bestämma vilken del eller delar av stereoutgången ljudet sänds till högtalarna. Med stiletter i en switch, kan vissa förstärkare gå från komplett utbud av mellanregister eller subwoofer bara läget. Tänk dock att förstärkare som producerar endast den lägsta ljud kommer antagligen kvalitet som överlägsen den justerbara enheter.

Bra att veta

Förstärkare, av naturen, producera värme. Var noga med att montera en förstärkare i fordonet på en plats där de får bra luftflöde, eller bifoga en kylfläkt på enheten, eller båda. Förstärkare har en avstängnings-säkerhet inbyggd i dem, och när de blir för varma, kommer de att förlora makten tills temperaturen åter är i en fungerande sortiment. Du kan öka livslängden på din förstärkare mycket genom att se till att det förblir så svalt som möjligt. Även om du inte har rätt verktyg och goda kunskaper i bil el, rekommenderas det att en professionell installera förstärkaren för dig.


Relaterade artiklar


hur du installerar en ny bilstereo
hur du redigerar en bil
hur man installerar en sub
hur man undviker vanliga däck att köpa misstag
hur man köper en Keyless start-system
hur du installerar en bil larm i en Ford F-serie
bygga en egen chopper avgassystem kit
hur man väljer rätt GPS-mottagaren format för dina behov
Hur fungerar en bakåtriktad kamera arbete i en bil?
Jeep Cherokee dragkrok installation