rengöring återanvändningsbara filter motor luft

rengöring återanvändningsbara filter motor luft

prepping filtret

Vid rengöring en återanvändbar motorns luftfilter, behöver du en laddare kit. Satsen innehåller de lösningar du behöver för att ta bort smuts och fett från din luftfilter. Det är viktigt att läsa alla säkerhetsföreskrifter i ditt kit för att säkerställa att inte bara din luftfiltret blir rengöras ordentligt, men att du inte råkar röra eller få en lösning på huden. Det första målet är att ta bort luftfiltret från fordonet. Denna enkla process kan inte kräva några verktyg, beroende på vilken typ av fordon du har. Vissa lastbilar kommer att kräva en skruvmejsel för att komma åt luftfiltret, och du kommer att behöva lossa och ta bort några skruvar. När du har hittat och tagit bort luftfiltret, du kan påbörja rengöringsprocessen.

Rengöring

Det bör finnas en flaska filter renare i din laddare kit. Spraya renare filter på den rena sidan av filtret, liksom den smutsiga sidan av filtret. Du måste tillåta renare i blöt i båda sidorna av filtret, så att smuts kommer lossas. Denna process bör ta ca 10 minuter. Se till att dammsugaren inte torkar på filtret. Är det viktigt att inte låta det dra i längre än 10 minuter, eftersom torkningen startar om kvar på längre än den tilldelade tiden. Efter 10 minuter kommer du vara redo att skölja filtret. För att göra detta använder kallt vatten under lågt tryck. Applicera inte vatten till den smutsiga sidan av filtret. Istället, låt vattnet rinna på den rena sidan av filtret. Det kommer att köras fram till smutsiga sidan och tvätta smutsen. Låt vattnet rinna upp och ner längden på vecken i filtret. Fortsätt att skölja filtret tills all renare tvättas bort. Om filtret är mycket smutsigt kan du behöva upprepa rengöringen steg igen. Om du märker individuella fläckar av smuts på filtret, spray varje plats individuellt och vänta några minuter för den att tränga in i filtret innan du går igenom skölja steg igen.

Tillämpa olja

När du har sköljt filtret, skaka av överflödigt vatten och låt filtret torka på egen hand. Bara lämna det utanför självtorka. Filtret måste torka helt innan du går vidare till oljning scenen. När du har fastställt att du är redo att olja filtret, använd olja i laddningen sats för filtret. Detta kommer vanligtvis i en sprutflaska för att göra ansökan lätt. Börja med att klämma en droppe olja överst på den första veck i filtret. Använd spetsen på sprutflaska att blanda olja i veck. Fortsätt med detta steg tills du har ansökt olja på varje veck i filtret. Du kommer sedan vänta minst 20 minuter för oljan att absorberas i filtret innan du installerar den i ditt fordon. Men innan ominstallation filtret, leta efter ljusa fläckar på filtret efter att oljan har absorberats. Detta kommer att ange vilka områden som behöver en touch-up med oljan. Om du ser ljusare fläckar, lägg en klick olja på dessa områden. Låt det torka innan du sätter tillbaka filtret.


Relaterade artiklar


hur man bygger en racing motor
hur man bygger en gas SPRIDARE
hur man köper all terräng däck
corvette ersättning matta
hur du anpassar en Hummer
hur man gör en JDM stil ratt
organ kit och effekter marken
hur man byter ett däck på en expedition
hur man får en handikappad registreringsskylt i Massachusetts
hur du installerar en stereo i en Ford Focus