hur man väljer en exhuast

hur man väljer en exhuast

För de flesta av er bil entusiast, kan detta titel få dig att tänka "det finns inget sätt du kan berätta för någon av avgaserna som de skulle behöva för sin bil utan att se sin bil och sätta upp". Detta skulle vara korrekt, är den här artikeln en riktlinje för att köpa en ny avgassystem för dig som inte vet var du ska börja och vet inte ett dugg om ett avgassystem. Vi kommer att täcka de många faktorer som måste tagit hänsyn till exempelvis statliga lagar (ljud och utsläpp), typ av bil, och vad du letar efter.

Du behöver:
Tålamod (detta är viktigt)


1
Okej, för de nybörjare vi behöver för att täcka ett par saker. . . Första termen du behöver veta är "katt tillbaka". Cat tillbaka är den term som används för någon komplett eftermarknaden avgassystem eftersom det bultar på lager katt eller (katalysator) och går hela vägen ut till ljuddämparen sedan till tips. Så i princip din katt tillbaka skulle innehålla en ljuddämpare, en uppsättning tips, bultar till bult avgasröret till katten, avgasfläns eller boll fläns att täta katt till avgassystem, till galgar och bultar säkra avgaser, ett par meter rör (tillräckligt länge för att köra från katt till ljuddämpare då från ljuddämpare på tips). De flesta eftermarknaden avgaser du köper kommer att vara Y rörsavgassystem som vi kommer att täcka i nästa steg. Om du bestämmer dig för att ta bort katten eller någon redan har, kanske du vill överväga att bara svetsa upp det till vad rör de används för att ersätta katten (se röret de använde är samma diameter som din nya avgas). Ett annat alternativ för någon som inte har en katt skulle vara svetsa en avgasfläns där och använda avgasfläns och packning som följde med katten tillbaka för att ansluta den som är det bästa alternativet eftersom du inte behöver skära avgaserna upp om du besluta att ändra det (bara helt enkelt un-bult den nuvarande).
2.
Okej, en annan sak du behöver veta är skillnaderna i en Y-rör, X rör och H pipa. AY röret är en standard avgassystem, lager eller eftermarknaden. Det kommer från avgasgrenrör eller rubriker på båda sidor om motorn och kommer tillsammans under bilen till ett rör hela vägen till ljuddämparen som gör att det ser ut som en Y. Många människor tror att de har dubbla utblås eftersom deras ljuddämpare har två rör från den (som på de flesta V8 LS1 Camaro och Trans Ams). Detta är en dummy dubbel inrättas. Du har en Y-pipa byggas upp, men ljuddämparen bara har 2 butiker som vissa människor hävdar är bättre för flödet.
3.
X rör blir det samma namn som Y röret, det är formad som ett x. Medan vissa hävdar ljudet av en X-pipa över Y röret eller H pipa allt kommer till kritan föredrar, men i många höga hästkrafter tillämpningar har X röret överträffat H röret (som jag kommer att prata om nästa). På en X rör du skulle antingen måste köra två katter eller inga katter samt två halsdukar, om inte dess strikt en dragracing bil, eftersom jag tror halsdukar krävs av alla stater.
4.
sista typen av avgaser vi kommer att över är en H rör som om man då har gissat, är formad som ett H. H röret sägs vara den bästa klingande avgaser inrättades för att crossover röret (röret i mitten som gör att det ser ut som en H) balanserar avgaserna toner. Men X igen sägs ge bättre prestanda.
5.
H och X pipe är olika typer av sanna dubbelt avgassystem vilket innebär ett rör löper från varje avgas sidhuvudet eller grenrör hela vägen tillbaka till två separata ljuddämpare. X pjäs och rak som gör H är crossover pipor. Även crossover Pipers inte behövs, de hjälper i ljud och prestanda. Du kan också stöta på uttrycket "Full Exhaust" som är en fullständig catback samt headers med en eftermarknad Y. Om du kör äkta duals, behöver du inte en eftermarknad Y röret utom kanske att klippa upp för någon slags förlängning.
6.
Okej, det första du måste bestämma om du bara vill ha något som låter bra, har bra prestanda eller både och. Om du väljer att gå med ljud, aldrig beställa något eftersom din kompis sa att han hörde det och det lät bra. Gör ditt bästa för att hitta ett klipp med samma bil /samma motortyp kör exakt samma avgasröret. Om du bara köpa ett avgassystem kontrollera att klippet du lyssnar på är inte en bil med rubriker eller en cam för när du sätter på bara en katt tillbaka avgaserna inte kommer ljud alls samma sak för en bil som har huvud och eller en eftermarknad kamaxel.
7.
Om du letar efter bara bättre ljud och inte bryr sig alls om prestanda, växla bara ut beståndet ljuddämpare för några eftermarknaden varumärke ljuddämparen (om statens lagar tillåter och du vill ha det starkare kan du också ta bort katten omvandlaren). Dessa finns två enkla och billiga sätt att göra din bil låter bättre. För ljuddämpare swap du kommer antagligen behöva gå till ett avgassystem shoppa och ha din nuvarande ljuddämpare bort och den nya svetsade en, beroende på om du har verktygen på ditt hus eller inte. Om du byter från en enda ut två dubbla ljuddämpare ut, måste du matchande rörledningar att komma ut på ditt tips eller bara lämna ljuddämpare öppna vid de försäljningsställen som i mitt tycke låter riktigt bra och bör vara 50 statliga lagliga men inte positivt på det.
8.
Om du nu valde prestanda sökvägen eller prestanda och ljud, eller även om du bara vill ha en riktigt välljudande bil och har pengar att spendera, det är här det blir komplicerat . Du vill (som nämns ovan) titta på klipp av bilar med samma uppsättning avgas ups och jämför ljud samt Dyno (Hästkrafter och vridmoment vinster om tillgängligt). Tro aldrig annonseras Hästkrafter vinster eftersom vinsterna är utannonseras av de högsta sett företaget (som är anledningen till dess märkt upp till sådana och sådana vinster) vilket innebär att det inte genomsnittet.
9.
Ett annat val kan du behöva göra är om du vill ha en katt tillbaka eller rubriker först. När det gäller detta måste du tänka på två saker, vilken storlek ditt lager avgaserna och om du ska gå med en äkta dubbel inrättas. Om du ska göra en sann dubbel uppsättning upp du kommer att dra mer från att köpa långa röret rubriker, som gör det mycket lättare för dig eller avgassystemet butiken till fab upp din sanna åsamkats. True duals kan göras med halva längden eller rubriker shorty men kräver förlängningar sidhuvud eller några egna tillverkning. Om du väljer att köra riktigt duals på ditt lager grenrör, kan detta också uppnås men jag rekommenderar inte det.
10.
Om du valde att gå rubriker innan man köper katten tillbaka, du behöver tänka på utlopp dina rubriker (till exempel säga sina 3 tum utlopp rubrikerna). Då är din lager avgaser är 2,25 tum rör, din förlora en hel del av effekten av de rubriker när allt som avgaser som passerar i ett mindre rör. Föreställ tejpning en vatten-slang till ett sugrör och blåser från vattenslangen genom sugröret (begränsning problem). Och ett avgassystem är huvudsakliga funktion är att öka flödet.
11.
Om du bestämmer dig att välja en katt tillbaka först, vill du titta på saker som nämns ovan (klipp och prestanda siffror) . Du vill också kontrollera om begränsning av det statliga lag (men de flesta eftermarknaden avgaser från företag är stämplade 50 statliga lagligt). Du vill också bestämma om du vill ha en riktigt högt avgassystem, eller ett avgassystem som vill göra din ont i öronen körning på långa resor (det är där tittar upp ljudklipp spelar in).

Tips och Varningar


 • en eftermarknad kamaxel, medan inte en del av avgassystemet, men en intern motor komponent, kommer också att gälla ljudet av ett avgassystem.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper en begagnad bil amp
  vad är full spackling?
  hur man köper en GPS-kit
  corvette ersättning matta
  hur man installerar ett slutrör
  hur du installerar en bil larm i en GMC Sierra
  hur man köper egna fotsteg
  hur man köper lätta lastbilar
  Hur får man en personlig registreringsskylt i Florida
  hur färgton bakljus med fönster färgton