hur man installerar en ljuddämpare spets

hur man installerar en ljuddämpare spets

Det finns fyra typer av ljuddämpare tips som du kan hitta för din bil och de varierar från enkla till utmanande att installera. Ljuddämparen spets utför någon annan funktion än att fungera som en kosmetisk att avgassystemet, men vissa har jag ett förvånat kammare i resonans avgaserna som kommer från avgasröret på ljuddämparen få det att låta throatier. Oavsett vad det låter som kommer från avgasröret, det kommer inte att göra din bil att gå snabbare eller ändra din bränsleekonomi. Följ dessa tips för installation.

Du behöver:
gummihammare
. Ratchet och en socket.
Skruvmejsel.
Avgasrörsbygel.
Mig svetsare.


1.
Pund på ljuddämparen spetsen med en gummiklubba för "knock-on" ljuddämparen spets. Det är i allmänhet utformade specifikt för ljuddämpare och avgasrör på fordonet. Det kommer att ha tre eller fyra gropar på själva inloppet till tips som kommer att greppa avgasröret tätt. Använd en gummiklubba för att inte ådra sig skador på slutet av spetsen. Knock det på tills den sitter nedtryckt med utlopp avgasrör.
2.
Dra åt skruvarna till de justerbara ljuddämparen spets ansökan. Detta tips med att ha tre eller fyra skruvar vid inloppet av tips som du kommer åt med en spärr och uttag eller en skruvmejsel för att jämnt anpassa det till avgasröret. Återigen, placera detta tips ansökan jäms med utlopp till avgasrörets innan du börjar att dra åt skruvarna.
3.
Placera en lämplig storlek avgasrörsbygel runt inloppet till ljuddämparen spetsen och dra åt till avgasröret med en spärr och en sockel för klampansluten ljuddämpare tips. Innerdiametern i spetsen måste vara precis något under de ytterdiameter av avgasröret för att göra denna ansökan framgångsrik.
4.
Svetsa inlopp tips till avgasröret med en MiG svetsare. Återigen skall svanstippen vara i jämnhöjd med avgasrör och igen, bör diameter spetsen och avgasröret relativt nära för att lyckas. Den andra faktorn måste du bli berörda vid svetsning en ljuddämpare spets är den förening som den är gjord av. En krom tips är att inte kommer att svetsa mycket väl och du kommer troligtvis smälter det när man försöker svetsa det.


Relaterade artiklar


hur man får erbjudanden på däck
hur man köper en prestanda avgassystem för bil
Hur får man en personlig registreringsskylt i Florida
hur att jämföra olika däck pris kontra värde
vilken storlek fälgar behöver jag?
hur du installerar en verktygslåda i en lastbil säng
hur man installerar en stereo i en Toyota Highlander
hur man kopplar bilens kabelnät stereo kablage
hur du installerar en stereo i en VW Passat
hur du gör din egen grill mesh bil