hur man installerar en hei distributör

hur man installerar en hei distributör

Lätt att installera högskola (hög energi tändning) distributör mössor presterar bättre än fabriken distributörer i hög varvtalsområdet där konkurrenskraftiga race bilar och prestanda maskiner gatan drivs. En fabrik producerade tändning och distributör kan hantera den mängd bränsle och luft som sänds in i förbränningskammaren för att bränna, men om du trimma din bil på prestanda, då endast en högskola distributör har gnista du behöver när du korsar över 5000 RPM märket på din varvräknare. Tuning en motor ska alltid omfatta tillägg av en antändning och distributör som kan hantera de stora hästkrafter du söker. Installera en högskola distributör för mer gnista och bättre tändning förvaltning. Fler gnista betyder mer bränsle och luft kan skickas till motorn för förbränning. Bränn mer, gå snabbare

Du behöver:.
HEI distributör
Motorolja.
Skiftnyckel istället.
Kisel packning.
Tång.


1.
Ta bort fördelarlocket från den högskola distributör. Skjut distributör packning upp över redskap arm distributören och den på plats under distributör kroppen. Applicera ett tunt lager av kisel gel i mellan distributören och packningen och distributören packningen och motorn för att skapa en bättre tätning när distributör sitter på motorn. Kisel gel är en flytande packning som används ofta i prestanda butiker att hjälpa täta två delar tillsammans, även om de har en packning till linje gemensamt redan. Silicon flytande packningen torkar till en gummi produkt som hjälper binda en packning på plats, förhindrar läckage.
2.
Vrid distributören så att rotorn kommer att vara på samma plats som den där fabriken rotorn när motorn stoppades och innan de gamla distributör togs bort. Sätt distributören växel i motorn. Som distributören växel maskor med kamaxeln, kommer distributören rotor tur. Få distributör installeras med rotorn i samma position som den gamla var innan det togs bort. Om rotorn rör sig när du sätter den distributör i motorn, vrid rotorn nog så att efter införas, är rotorn på rätt plats.
3.
Dra åt distributör håll ner fäste bara så att det är ordentligt. Distributören bostäder kommer att behöva vridas så att vakuum kapseln också pekar i samma riktning som den gamla behållaren innan det togs bort. Både distributören rotorn och vakuum kapseln måste placeras på samma sätt som de gamla var, så att tidpunkten kommer att vara tillräckligt nära det ursprungliga för att få motorn igång. Mixas och matchas rotorer och kanistrar vakuum kan hindra motorn från att starta, vilket eliminerar möjligheten att rätta tidpunkten.
4.
Placera fördelarlocket på distributör. Anslut tändkablarna på fördelarlocket i rätt ordning. Tändkablarna skall märkas innan du tar bort ett gammalt distributör så att när en ny distributör har installerats, kan ledningarna kopplas om enkelt och i rätt ordning. Från och med tändkabeln från cylinder, börja byta ut ledningarna en i taget går från cylindern till en cylinder åtta.
5.
Anslut slangen till vakuum kapsel av högskolans distributör. Du kan ansluta en varvräknare till adaptern sitter på sidan av högskolans fördelarlocket. Starta motorn och kontrollera timing att få den nya högskolan distributör inställda på rätt sätt. Den nya högskolan distributör kan en motor fabrik bränna mer bränsle. Tidpunkten för gnista är viktigt att få rätt, och tidpunkten bör anpassas varje gång efterfrågan på kraft ökar. Efter tidpunkten har justerats, dra åt högskolans distributör håll ner fäste helt att avsluta jobbet.

Tips och varningar


 • Base timing uppstår när en vakuumslang är frånkopplad från vakuum kapseln när motorn är igång. Notera positionen av den gamla distributören rotor och vakuum kapseln innan du tar bort dem.
 • Köra en högskola distributör med en sele fabrik ledningar resultat i svagt instrumentpanelen tänds när strålkastarna är på. Eftersom strålkastarna tar sin ström via instrumentpanelen kabelnätet, är det viktigt att installera strålkastare reläer, vilket eliminerar problemet med utbudet strålkastare makt frågor (se Resurser nedan).


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar AP2 avgassystem tips på en AP1 S2000
  hur man köper en JVC enhet bil huvud
  hur man ändrar grillen på en Jaguar X-Type
  hur du konfigurerar ett GPS-system bilnavigering
  hur man tråd högtalarna till en förstärkare
  hur man installerar en backkamera i bilen
  hur du installerar en stereo i en Chevy Camaro
  hur man kan bli av guvernören på en bil
  Hur får man en personlig registreringsskylt i Missouri
  hur man identifierar - mäta en Dexter - dexstar fälg släpvagn hjul