hur gasfjädrar arbete

hur gasfjädrar arbete

Construction

bästa sättet att förstå hur gasfjädrar arbete är att veta hur de görs. Gasfjädrar består av en kolv eller stång, som ingår i en större bostad röret. Höljet Röret är vanligen tillverkade av stål och överdragna att minska friktionen, eftersom kolven slutet av staget kommer att glida upp och ner inuti röret. Gasfjädrar kan vara av rostfritt stål också, och dessa används i miljöer där rost är ett stort problem, till exempel inom fiskerinäringen.

Komprimering

En gasfjäder, som en luft eller hydrauliska fjäderben, fungerar på komprimering. När kraft appliceras i en luft eller hydrauliska fjäderben till slutet av den mindre kolvstång, är den vätska eller luft tvingas genom ett hål, vilket leder till motstånd. I en gasfjäder, den inre gas inte läcker genom ett hål. Snarare så att när kraften anbringas är de gaser som komprimeras (de kan komprimeras till ett visst värde), och bara orsakar motstånd. Gaser naturligtvis att försöka expandera, så när trycket släpps, expanderar gasen igen och tvingar kolven för att återgå till utfällt läge.

Använder

En gasfjäder arbetar på flera sätt på många typer av utrustning. Men de presterar inte lika bra i kallt väder. På grund av detta och andra skäl är de inte vanligen används i bilar. De används på dörrar (till exempel en kombi bålen) eller på speciell bil topp bärare. De kan också användas i många olika typer av mekanisk utrustning.


Relaterade artiklar


hur man kan njuta orm gränd i Taipei, Taiwan
Hur får man en tallrik specialitet licens i Michigan
Hur snökedjor arbete?
hur du installerar en stereo i en Ford Focus
hur krympslangen fönstret färgton på din bil
hur du gör din egen vätgas för bilar
hur man köper däck baserat på hastigheter
Felsökning billarm
hur du ökar hästkrafter i bilen
hur man får en handikappad registreringsskylt i Connecticut