hur en bil radion fungerar

hur en bil radion fungerar

Du behöver:
hög kvalitet motorolja
. Byte luftfilter.
Byte oljefilter.
Högkvalitativ kamaxel.
Byte ljuddämpare.
Avgasrör ersättare.

Antenn

En bilradio plockar upp en stations frekvens via antennen. Antennen, vanligen två till tre fot långa, monteras antingen i framför bilen nära en sida av vindrutan, eller på baksidan av bilen på antingen uppifrån sidan av stammen. Den ansvarar för att plocka upp en signal på en specifik frekvens som väljs av radio. För AM-radio är det mellan 535 kHz och 1,7 MHz, FM-radio frekvenser mellan 88 MHz till 108 megahertz. Antennen är ansluten till bilstereon via ledningar. De flesta antenn kablarna till stereon löper inuti bilen längs ramen på ena sidan, antingen genom golvet eller biltaket.

Transformation

När radiosignalen skickas från antennen till bilradion, det är omvandlas. För en AM-radio, signalen sedan köra genom en detektor diod som sållar ut den statiska från frekvensen vågen. FM-radio omvandla radiovågor till en elektrisk signal.

Förstärkare

Bilstereo också ha inbyggda förstärkare som förändrar ljudet till något hörbart. Detta görs genom användning av transistorer. Det förstärkta ljudet färdas genom fler trådar som ansluter till högtalarna bilradion.

Satellite Radio

Satellite radio är i princip samma process, men källan är annorlunda. För satellit radioapparater, antenner är inte så stor eftersom satellit radioapparater inte försöker ställa in en markbunden signal ut tusentals och åter tusentals signaler. Istället satellit radioapparater fokuserar på en digital signal som kommer från en yttre rymden satellit

Bilstereo kan hålla en regelbunden signal för cirka 40 miles. Satellit-radio, kan signalen hållas från kust till kust . Satellitsignalen sänds till en grund-mottagare, som sedan skickar en digital signal hela landet via relä antenner, ungefär som en mobiltelefon nätverk. Bilradion kan plocka upp signalen och ta den så länge det inte finns några stora landmassor eller system väder för att avbryta den digitala sändningen.


Relaterade artiklar


hur man använder hydrauliska domkrafter bil
hur man installerar en popup-taklucka
hur man installerar fjärr fjärrstyrning
om eftermarknaden bil spoilers
hur man bestämmer begränsningar av kartorna i din GPS navigationssystem
hur man får en handikappad registreringsskylt i Florida
hur man gör en lastbil avgassystem högre
hur ställa in subwoofern till systemet
hur gasfjädrar arbete
hur du gör din egen bil interiör