Hur snöplogar arbete?

Hur snöplogar arbete?

Storlek

Alla som någon gång kämpat med en snöskyffel vet att mer snö du trycker, desto mer kraft du behöver för att göra det. Till skillnad från snöslungor och plogar byggda för människor att manövrera ner trottoarer, plogar avsedd att monteras på ett fordon från 6 meter till 9 meter bred. Större fordon kan driva större snöplogen blad, och flytta mer snö, än mindre lastbilar. Mid-storlek och kompakta lastbilar kommer att behöva använda blad 7. 5 fot breda eller mindre. En tre-kvarts ton lastbil eller större kan hantera den bredare blad

Blade Shapes

Snöplog bladen har två huvudsakliga former:. Rak klinga och V-formade blad. Raka blad kan användas parallellt med framför bilen för att ploga snön rakt framåt eller vänt i en vinkel för att flytta snö bort till ena sidan. De flesta raka blad kan justeras för att lämna snön staplade antingen till vänster eller till höger om fordonet. V-formad blad ploga snön till båda sidor av fordonet på en gång. Både raka och V-formade blad kan användas för att back-dra snö. Back-dra är att sänka bladet på önskad nivå sedan säkerhetskopierar, dra snön platt. Vissa v-formade blad kan vridas "inside out" för att skapa ett scoop som kan lyfta och flytta snö.

Blade Material

Blades är oftast stål, ofta målade eller pulverlackerade för att skydda metallen. Underkanten erbjuder en vinklad scoop. Resten av bladet, eller bladet, är ofta lätt böjd att "rulla" snön, men vissa kan vara böjda i en stramare C-formen. Du hittar lättare blad av genomskinlig plast. Snö glider av plast bättre än den gör av stål blad, och du kan se igenom plasten, men den förstärkning som behövs för att skydda plasten bladet inte kan ge dig en viktbesparing för slitage på ditt fordon.

Montering

Nyare plogar kan du montera på plogen och ljus montering på en ram som du permanent bifoga till din lastbil. När du är klar med plogen, lossa du helt enkelt det elektriska och ta bort några stift för att ta bort plogen, matningspumpens, strålkastare och allt. På äldre modeller var drivrutiner som krävs för att ta bort stötfångaren på sin lastbil för att montera plogen och lämna matningspumpens och lätt montering på fordonet året runt.

bladstyrning

Kontroll av skärvinkel kan ske på två sätt: hydrauliska eller elektriska sladdvinda. Hydraulsystem kan antingen strömförsörjas direkt från motorns effekt med en motor monterad-bälte, eller elektriska /hydrauliska, där hydraulik drivs av en pump drivs med truckens elsystem. Elektrisk sladdvinda system är mycket billigare och mycket mer enkelt, kabelvinda flyttar bladet upp och allvar flyttar den ner. Med den elektriska sladdvinda typ, kan du behöva manuellt bladvinklar.

Lights

Snöplogen bladet fysiskt blockerar fordonets strålkastare och signalljus. För att använda en snöplog på vägar eller på natten, måste du montera lampor på plogen. De flesta kommer med en lätt montering som återställer de nödvändiga tänds. För bilar med varselljus, kolla med tillverkaren av plogen och fordon för korrekt kabeldragning vägledning.

Tillbehör

Många tillbehör finns för att göra ditt fordons plöjning erfarenhet bättre. Du kan köpa extra kylkanaler för att hjälpa radiator luftflöde, snöslunga bilagor dockor avsedda att lyfta och sänka plogen från dess montering i fordon, reservdelar för varje del av din plog och gummi kanter för kniven.

när du ska köpa

Experter rekommenderar hemanvändare köp snöplogar under våren och sommaren. Snöplogen och tillbehör finns ofta till försäljning i lågsäsong.


Relaterade artiklar


hur du installerar en soltak i en Chevy Camaro
Hur får man en personlig registreringsskylt i Kansas
hur man färgton ett soltak
hur man bygger ett flak för pickup
hur man installerar en marin stereo
hur du installerar en stereo i en Ford Taurus
hur du installerar en bil larm i en Honda CR-V
hur man byter ett däck på en Ford Expedition
Hur får man en personlig registreringsskylt i Vermont
hur man köper en avlägsen förrätt för en bil